שלום! אנחנו שלוש חברות, מפתחות כל אחת בביתה מוצר שאנחנו רוצות להוציא לשוק ולמכור בעיקר באירופה אבל גם בישראל. אמרו לנו שכדאי לנו להתאגד כמה שיותר מהר כחברת סטארט אפ ולפנות למדען הראשי, זה נכון? עד עכשיו אנחנו עובדות כעצמאיות, מה עדיף?
שלום הדס,
חסרים פרטים רבים בכדי לדעת האם עליכם להתאגד כחברה כעת או שהעניין סובל עוד דיחוי.
בעיני, על פניו, הדבר העיקרי שחשוב שתטפלו בו הוא הסכם מייסדות (לקראת הקמת חברה).
בהסכם כזה תעגנו את ההסכמות שלכן בנוגע למיזם, כגון: מה חלקה של כל אחת, בעלות החברה העתידית על תוצרי הפיתוח וקניין רוחני, סודיות, אי תחרות ומנגנוני היפרדות (אם דברים לא יסתדרו). אחת מנקודות התורפה של סטארטרפ היא סכסוך בין המייסדים, שעלול לשתק את המיזם.
לעיתוי רישום חברה יש שיקולים שונים, בין יתר מידת התגבשות קניין רוחני או תוצרים כאלו ואחרים, צורך לקבלת מימון וגיוס משקיע ועוד. אך לא תמיד זה משהו שמבצעים בשלבים מוקדמים. צריך לבחון את הנושא.
לגבי פנייה לרשות החדשנות (לשעבר המדען הראשי במשרד התמ"ת): זה יכול להיות מקור מימון נוח בשלבים ראשונים (בד"כ בתוכנית 'תנופה'), ככל שרוצים לממן פיתוח מותר חדשני.
אני ממליץ לכן לפנות לייעוץ פרטני אצל עו"ד בתחום.
בהצלחה!
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי שלום, רישום חברה נעשה בהתאם לנסיבות העניין. ככלל, מומלץ לערוך תחילה הסכם מייסדים. לאחר שגובשו ההסכמות במסגרת הסכם המייסדים, יש לפתוח חברה ברשם החבורת. ...
המשך תשובה