חברת סטארט-אפ עם דירקטוריון של חמישה בעלי מניות לא מגיעה להסכמה לגבי הוספת מוצרים נוספים לברה והתרחבות מעבר לים. שלושה שותפים מעוניינים להתרחב ושני שותפים מסרבים. לא מצליחים להגיע לפתרון, גם לא בעזרת גורם חיצוני שהבאנו. לפי הסכם המייסדים, לא ניתן לכפות על אף אחד מהשותפים למכור את המניות. איך ניתן לפתור את המחלוקת?
שלום ריקרדו,
באופן כללי, אם נדרשת החלטה ברוב מיוחד ואינכם מצליחים להגיע לרוב שכזה - ההחלטה אינה עוברת. אני מניח שזה המצב לאור העובדה שרוב של 3 מול 2 אינו מספיק בכדי שהחלטה כזו תחייב את החברה.
אני מניח שה"פתרון" שאתה מחפש הוא היפרדות, אבל אי קבלת החלטה היא לא בהכרח סיבה להיפרדות, מהותית ככל שתהיה, וודאי מבלי שיש הסכמה כזו (למשל בהסכם מייסדים). ישנם גורמים רבים שצריך להבין ולקחת בחשבון, כגון השלכות אי קבלת החלטה זו, הסיבה לסירוב ועוד.
אכתוב בזהירות שבהנחה ולכולם הסבר הגיוני ועסקי לאופן בו הצביעו בישיבה, יכול להיות שכדאי לשקול גורם מגשר אחר. אולי כזה שיסייע למי שדחיית החלטות אלו אינה מוצאת חן בעיניו להבין את מקור הסירוב ויסייע לכולם לנסות ולמצוא תוכנית עבודה שמקובלת על הרוב הנדרש כדי לאשר אותה. לפעמים מה שמגשר/יועץ אחד לא מצליח, מגיע אחר שמוצא פתרון.
בכל מקרה, בשביל לענות על שאלתך יש צורך בייעוץ פרטני בכדי להבין את התמונה המלאה.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוחאי שלום, הסכם מייסדים צריך להיות מותאם לנסיבות, ובין היתר, לשיעור האחזקות של בעלי המניות בחברה, הקצאת אשראי ועוד....
המשך תשובה