שלום רב, פיתחתי שני מוצרים בחברת סטארט אפ בבעלותי. השנה נכנסו לשוק שני מתחרים, כאשר אחד המוצרים דומה בצורה מעוררת אי נחת למוצר שלי. אינני יודע אם הייתי יכול לרשום את המוצר כמדגם אבל למעשה אין עליו הגנה משפטית כרגע. יש מה לעשות?
שלום ארנון,
לצערי חסרים לי פרטים שונים כדי לענות.
לעיתים אין מה לעשות ו"מלחמה" היא על המדפים.
לא תמיד גם קיומו של מדגם או זכות קניין רוחני אחרת מסייעת כדי למנוע ממתחרה להיכנס לשוק. יש תחומים שבהם חסם הכניסה קטן, ההעתקות לא תמיד מהוות הפרה וחיים עם זה שיש מתחרה.
זה אומר להשקיע מאמצי שיווק, בידול וכד' ולא להיכנס למסלול משפטי (שהוא לא תמיד מועיל ולא תמיד כלכלי).
בכל מקרה, כאמור, אין לי מספיק מידע כדי לענות אפילו באופן ראשוני האם במקרה הספציפי הזה יש זכות משפטית כזו או אחרת, בשביל זה תצטרך לפנות לייעוץ פרטני.
אבל גם אם אין - זה לא בהכרח סוף הדרך. קיומו של מתחרה לפעמים פותח שוק, במיוחד בתחום שצריך להחדיר בו מוצר לשוק ונדרש מאמץ לחשוף אותו. אם יש מתחרה, לפעמים השאלה עוברת מ"האם צריך את זה בכלל" ל"מה עדיף - אחד או השני".
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי שלום, רישום חברה נעשה בהתאם לנסיבות העניין. ככלל, מומלץ לערוך תחילה הסכם מייסדים. לאחר שגובשו ההסכמות במסגרת הסכם המייסדים, יש לפתוח חברה ברשם החבורת. ...
המשך תשובה