שלום, אני וחבר, שנינו הייטקיסטים. הקמנו אתר אינטרנט באנגלית שכולל המון תכנים על ספורט אמריקאי ותמונות מעולם הספורט. מן הסתם, זה חושף אותנו לענייני זכויות יוצרים וקניין רוחני. כמובן שאנחנו מנסים לעשות הכל על פי החוק. כמו כן, נקח ייעוץ מעורך דין. בקרוב אנחנו עולים שלב ומתחילים בשיווק מאסיבי. שאלותיי: 1. האם כדאי להקים חברה בע"מ בשלב מוקדם לפני שהבנו האם העסק מוצלח או לא? 2. האם חברה שכזו תגן עלינו מפני תביעה (אם תהיה) וירידה לנכסינו הפרטיים? 3. האם יהיה אפשר להרים לנו מסך במהירות בגלל שהחברה צעירה מאוד והיא למעשה רק אני וחבר שלי (למרות שנקח ייעוץ מעו"ד וננסה לעשות הכל לפי החוק)?
שלום,
ראשית, אני מתנצל על העיכוב בתשובה.
קשה להעריך את החשיפה שלכם לתביעה אישית ללא מידע יותר קונקרטי. באופן כללי, ככל שהחברה תהיה חסרת יכולת לשלם, סביר שתובע ינסה לתבוע אתכם גם אישית כמנהלי החברה.
הקמת חברה והתנהלות נכונה מבחינה משפטית יכולה לסייע ביצירת אותו מסך שאתה מתייחס אליו, ביניכם לבין הנכסים האישיים שלכם. במידה ולא תקימו חברה, לא יהיה ניתן אפילו להעלות טענה להעדר אחריות אישית, כיוון שבעצם תעמדו באופן אישי מאחורי הסטארטאפ.
לגבי עיתוי רישום חברה, אין לי מספיק מידע כדי לדעת מה השלב בו אתם נמצאים, אבל על פניות כנראה שהגיעה העת להפעיל את הפעילות הזו תחת חברה בע"מ.
כפי שכתבת ובצדק - עליכם לפנות לייעוץ משפטי. האמור כאן כמובן שלא יכול להחליף זאת (ולא מהווה ייעוץ) ואתם צריכים לקבל ייעוץ על בסיס מידע קונקרטי.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תמיר שלום, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין, ובין היתר, האם "הסדר הפרישה" עולה בקנה אחד עם טובת החברה. כמו כן, יש לבדוק את תקנון החברה וכד`....
המשך תשובה