היי ותודה מראש, חברה שפועלת שנתיים מישראל ומצליחה באופן צנוע אך עקבי רוצה להרחיב את הפעילות ולפעול גם בשווקים האירופיים. האם חייבים להקים "מטה" במדינות בהן רוצים לפעול? איך מבררים את כל הנהלים מבחינת הרשויות השונות בכל מדינה? ומה ההשלכות על התשלומים בישראל? תודה,
שלום נמרוד,
הקמת מטה היא גם שאלה פרקטית ותקציבית וביסודה - מה מטרת המטה והעלויות שלו. בהעדר מידע לגבי תחום ומודל הפעילות, כמובן שקשה להשיב מעבר לכך. על פניו, אין חובה להקים מטה במדינות בהם פועלים. לעיתים קיימת חובה, מבחינת דרישות רגולציה, למנות נציג מטעמך במדינה בכדי שלרשויות המקומיות תהיה כתובת לפנות במדינה במקרים כאלו ואחרים (למשל במכירת ציוד רפואי).
בכדי לברר ולוודא את הדרישות המקומיות שונות יש להתייעץ עם יועץ רגולציה (מקומי או ישראלי - אם הוא מתמצא ויש לו קשר ליועצים מקומיים). מבלי לדעת באיזה תחום מדובר, קשה להרחיב.
לגבי שאלתך על תשלומים בישראל - אני לא בטוח שהבנתי. אם מדובר בהתנהלות מבחינה חשבונאית/מיסוי - אני ממליץ להתייעץ עם רוה"ח של החברה. חברות רבות המייצאות מוצרים או שירותים גובות את הכסף בישראל. אם קיימת חשיבה על תכנון מס כזה או אחר - כדאי להתייעץ עם רו"ח/עו"ד שמתמצא במיסוי בינ"ל.
אתה מוזמן לפנות בפרטי אם תרצה הכוונה או חשיבה נוספת.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קובי שלום, האם נחתם הסכם מייסדים, בעלי מניות? כמובן שצריך לבדוק את המקרה לעומק וגפו של עניין. מוזמן ליצור קשר. ...
המשך תשובה