אני שותף שווה בחברה שהקמתי עם עוד מספר שותפים. בשל סיבות שונות אני עוזב את החברה. שותפי לא רוצים לקנות את חלקי בחברה בכל סכום, ומצפים לקבל אותו בחינם. מה האפשרויות העומדות בפני? החברה ממשיכה לפעול. אם אשאר בחברה, האם אצטרך לשאת בהוצאות השוטפות? האם יש סבות פוטנציאליות אחרות לוותר על חלקי, או שעלי פשוט להשאר איתו? תודה!
שלום רועי,
באופן כללי, מניה בחברה היא נכס שלא ניתן "לקחת" אותו בחזרה. לכן, נקודת המוצא היא שמדובר בנכס שלך, לא ניתן לקחת אותו ממך או לחייב אותך להחזיר אותו.
בכדי לתת תשובה בנושא צריך לבחון האם קיימים הסכמים כאלו ואחרים ביניכם בנוגע לבעלות במניות (כגון אפשרות רכישה חוזרת), חובת השתתפות בהוצאות וכד'. בעל מניות בחברה בע"מ לא מחויב בהגדרה להשתתף במימון החברה או לשאת בחובותיה, למעט אם התחייב לכך או למשל בנסיבות מסוימות של פעולות שלא כדין למול נושים.
אם אתה מכהן כדירקטור, המצב שונה. דירקטורים חבים בחובות שונות לפי חוק. במידה ואתה מסיים את מעורבותך בחברה ואתה מכהן כדירקטור, עליך לשקול האם להמשיך או להפסיק את הכהונה.
מעבר לעובדה שאין באמור כאן ייעוץ משפטי, אני ממליץ לך לפנות לייעוץ משפטי פרטני כדי שכל העובדות ייבחנו בצורה טובה ותקבל תשובה אחראית (משרדנו או כל משרד אחר בתחום).
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
קובי שלום, האם נחתם הסכם מייסדים, בעלי מניות? כמובן שצריך לבדוק את המקרה לעומק וגפו של עניין. מוזמן ליצור קשר. ...
המשך תשובה