היי, יש לנו בסיס כאן בארץ ביוקנעם, ואנחנו במשא ומתן מתקדם לקראת שיתוף פעולה עם חברת סטארט אפ בארצות הברית אשר ביחד נרכיב מוצר שלם עבור הלקוחות, לא מדובר ברכישת החברה שלנו אלא בשיתוף פעולה הדדי. מבחינה משפטית, מה ההשלכות של העסקה?
שלום חלמית,
שאלתך מאוד כללית, אבל אנסה להתייחס לכמה סוגיות.
מבחינת קניין רוחני, ובמיוחד ככל שמדובר בפיתוח משותף (אפילו חלקי) - חשוב יהיה להסדיר מה הזכויות של כל צד בקניין רוחני שיפותח בקשר למוצר השלם (בין אם פיתוח לצורך אינטגרציה או שינבע מהפעילות המשותפת וכד').
עבודה משותפת דורשת הסדרה של מי הגורם שעומד מול הלקוחות, מוציא הצעות, מספק מידע, מספק שירות, כיצד ממתגים כלפי חוץ את המוצר וכד'. אלו תנאים תפעוליים, שיווקיים ועסקיים שחשוב לתכנן ואח"כ גם להסדיר בהסכמים.
בכל שיתוף פעולה חשוב להתייחס לסיומו של שיתוף הפעולה. כיצד מסיימים את שיתוף הפעולה, מי ממשיך לטפל באיזה לקוח ובאיזה תנאים וכד'.
על פניו משתמע שעדיין לא התייעצתם או עירבתם בצורה משמעותית עו"ד בעסקה זו. לרוב מומלץ לעשות זאת בתחילת הדרך כדי לכוון את המהלך נכון. אם אתם בשלב מתקדם, כדי לעשות זאת בהקדם כדי לוודא שהמו"מ מוביל לעסקה שפרקטית אפשרית ונכונה עבורכם.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עלות ליווי משפטי של סטארט אפ תלוי בהיקף העבודה הנדרש. האם נחתם הסכם מייסדים/ בעלי מניות? האם נחמו הסכמים להעסקת עובדים/ מתן שירותים ?...
המשך תשובה