שלום רב, כאשר שלושה יזמים / שותפים רוצים להקים ביחד חברת סטארט אפ מאפס, אילו הסכמים צריך לקחת בחשבון שצריך להכין מלבד הסכם מייסדים? האם אפשר לקבל ייעוץ ראשוני לגבי פתיחת סטארט אפ בישראל? המון תודה
שלום אמיר,
שאלה מצוינת.
אם הבנתם שצריך הסכם מייסדים, אז אתם כבר בכיוון הנכון. חשוב שהוא יהיה הסכם שינוסח על ידי עו"ד בתחום ולא להתפתות להסכמים הקיימים ברשת. מטבע הדברים הסכמים אלו לא הותאמו לנסיבות שלכם ואין מי שלוקח אחריות על הנוסח שלהם.
לגבי הסכמים נוספים, מאוד תלוי בסטארטאפ והסיטואציה בו הוא נמצא. האם כבר בשלב של גיוס כסף ראשוני (אפילו ממשפחה/חברים וכד')? האם מתבצע פיתוח מחוץ לחברה? וכד'.
ההסכמים היותר נפוצים הם:
NDA - הסכם סודיות. מעבר לחשיבות הברורה של הצהרת שמירת סודיות מצד שני לו מגלים מידע סודי בקשר למיזם, במידה ורוצים לרשום פטנט חשוב להימנע מ"פרסום קודם" של ההמצאה. לכן חשוב לגלות את ההמצאה תחת התחייבות לסודיות (ולא כמשהו חופשי). זה כמובן באופן מאוד כללי וגס.
הסכם שירותים/קניין רוחני - בד"כ למול ספקי שירות, מפתחים פרילנסרים וכד'. חשוב לוודא שהבעלות בפיתוח תהיה בידיכם ותוכלו להצהיר על כך מול משקיעים למשל (בגיבוי הסכמים מתאימים).
Finder's Fee - הסכם עם גורמים המסייעים בגיוס כסף ומפגישים עם משקיעים. חשוב לסגור מראש מה שכרם, במיוחד אם הוא ניתן באופציות.
לא בטוח שביום הראשון של הפעילות תצטרכו את כל אלו, אבל הם יחסית נפוצים לתחילת הדרך.
מומלץ לכם לפנות לאפילו לייעוץ ראשוני אצל עו"ד בתחום (זה יכול להיות משרדנו או כל עו"ד אחר רלוונטי). לא בטוח שבתחילת הדרך תצטרכו ליווי נרחב, אבל לפחות להכיר קצת מהסוגיות ולקבל טיפים בכדי לא לנסות ולהמציא את הגלגל.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
איתן שלום, אכן ישנם מספר סוגיות משפטיות שצריך לבחון כבר עם הקמת הסטארטאפ. אשמח לסייע, מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה