שלום רב, הייתי שותף ושכיר בחברת סטארטאפ. בחודש יולי 2016 לאחר מחלוקות עם היזמים האחרים החלטתי לעזוב ולבקשתם נשארתי לעבוד כיועץ בחברה בשכר שעתי. מאז קרו מספר דברים: 1. לא קיבלתי שכר על עבודתי מחודש אוגוסט 2016 ועד היום. 2. לא שולמו לי זכויות סוציאליות מחודש מאי 2016 ועד היום. 3. לא קיבלתי טופס 106 על שנת 2016. 4. החברה לא הנפיקה עבורי מניות אותן ביקשתי לרכוש. בחודשים אוגוסט-אוקטובר 2016 החברה היתה בקשיים, ולכן חיכיתי זמן רב לקבלת כספי. מאז מצב החברה התייצב והשתפר, החברה משלמת לעובדיה וספקיה אך מסרבת לשלם לי. פניתי אל עורך דין בנושא ותעריפיו היו גבוהים מאוד. אני שוקל להגיש תביעה לבדי ורציתי לשאול האם הדבר אפשרי והאם הוא מומלץ? תודה.
שלום ניר,
נראה שלפחות חלק מטענותיך הן מתחום דיני העבודה. בית הדין לעבודה ערוך באופן כללי לטפל בתביעות של עובדים נגד מעסיקים, גם אם העובד אינו מיוצג, ואני מעריך שזה קורה בעיקר בנושאי אי תשלום שכר, תנאים סוציאליים וכד'.
לכן מבחינה פרקטית תוכל להגיש תביעה בבית הדין לעבודה לבד והוא סה"כ ערוך לכך, נוכח העדר משאבים מצד עובדים (בעיקר כאמור בתביעות של שכר, תנאים סוציאליים וכד').
מבחינת כדאיות והאם מומלץ - זו שאלה שאינני יכול לענות עליה במסגרת הפורום. יש צורך לבחון את המורכבות הצפויה בניהול ההליכים, בין היתר לאור הראיות/מסמכים קיימים, סוג הטענות וכד'. למשל (כדוגמא בלבד) יכול שתביעת השכר מאוד ברורה והתביעה בנוגע למניות מורכבת מסיבות שונות או אולי בנסיבות העניין לא קשורה ליחסי עובד מעביד וכד'.
ממליץ לך לפנות לפחות לפגישת ייעוץ פרטנית בנושא כדי שיכוונו אותך האם להגיש לבד או לא ומה הדרך הנכונה. ממליץ לך לפנות לפורום דיני עבודה או אם תרצה, פנה אליי בפרטי ואמליץ לך על עו"ד בתחום.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק שלום, יבש לבדוק את הנסיבות לעומק ולגופו של עניין, בין היתר, את ההסכמות והאפיון. אשמח לסייע, מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה