אהלן! הקמתי חברת סטארט אפ עם שותף - כלומר נרשמנו ברשם החברות ואנחנו עובדים על פיתוח הרעיון וגם על פיתוח עסקי. מה התכנון המשפטי - מסחרי שחייבים לבצע בפתיחת החברה?
שלום גלעד,
שאלתך מאוד כללית והתשובה משתנה גם בין חברה לחברה, הייחוד שלה, מאפיינים, שותפים ועוד.
כמה עניינים כלליים שחשוב לציין:
1. הסכם מייסדים ביניכם (אם אין), המסדיר את המחויבות שלכם, בעלות החברה על קניין רוחני, סודיות, מה קורה אם מישהו לא מבצע את תפקידו, קבלת החלטות ועוד. יציבות המייסדים ותרומתם היא קריטית ואסטרטגית לחברה. סכסוך יכול להביא לסיום/תקיעת הפעילות.
2. הסכם בנוגע לקניין רוחני, סודיות ואי תחרות עם כל מי שמפתח, יוצר וכד' קניין רוחני. זה חשוב גם לצורך רישום עתידי של פטנטים וגם בכלל כדי להבטיח שכל הזכויות שייכות לחברה (בין היתר תצטרכו להצהיר על כך בפני משקיעים).
3. בחינה של רישום קניין רוחני (פטנטים, מדגמים) או הגנה אחרת על הקניין הרוחני (סוד מסחרי, זכויות יוצרים) וכד'. בנוסף, בדיקה שאין מחויבות קודמת של המייסדים/עובדים/ספקי שירות בנוגע לקניין רוחני, סודיות אי תחרות (שעלולה למשל לשלול בעלות על קניין רוחני או להזמין טענות/תביעות).
4. בהמשך ובנוסף ל-3: וידוא קיומם של פטנטים או הגנות אחרות על קניין רוחני של אחרים שאולי מונעת את האפשרות ליישום הרעיון שלכם באופן עליו חשבתם.
מעבר לכך, מציע לכם לפנות לפגישת ייעוץ ראשוני אצל עו"ד וגם רו"ח כדי לוודא דגשים פרטניים לפעילות שלכם. כל זאת כמובן על רגל אחת ובאופן כללי לסטארטאפ חדש מבלי להכיר את פעילותו.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה