היי רק לא מזמן היינו חברה קטנה עם 15 איש, אבל לאור התפתחות המוצר ושיווקו במקומות שונים בכל העולם צריכים לבצע גיוס מיידי של עוד עובדים רבים, מה המלצותיך והאם אפשר לקבל ליווי משפטי ועסקי על הרחבת העסק?
שלום שיר,
ראשית אני מניח שאלו חדשות טובות מבחינתכם, אבל כדאי בשלב הזה להבין שהדברים משתנים ומה שהתאים עד כה אולי פחות מתאים. למשל, בשלב זה בהחלט כדאי להיות מלווים על ידי משרדי רו"ח ועו"ד מתאימים לסוג הפעילות ובאופן שוטף יותר. מומלץ להעזר גם ביועץ עסקי/ארגוני או מאמן להנהלת החברה כדי שבסוף התהליך יהיו לחברה ולמנהלים כלים להתמודד עם הגידול בפעילות, כוח האדם וכד'.
כפי שאת בטח מבינה (לאור שאלתך), יש שוני גדול מאוד בניהול צוותים קטנים שאחד מהם אולי אפילו אחד המייסדים או עובד ותיק, לעומת ניהול צוותים של עשרות עובדים עם סניפים או פעילות גלובלית. יש צורך לחשוב על המבנה הניהולי, יעדים, בדיקת רווחיות ותמחור, אמצעי בקרה ושליטה, בדיקת חשיפות מיסויות/חשבונאיות, הסדרת העניינים המשפטיים עם כל הגורמים הרבים המעורבים, מערכות מחשוב ומידע ועוד.
ליוויתי בעבר חברה שצמחה במאות אחוזים בשנה והגיעה ממספר אנשים מועט יחסית למאות עובדים, אבל לא שינתה בהרבה את אופן הניהול שלה. הגעתי לאחר הגידול המשמעותי והתוצאות לא היו מוצלחות. היה תהליך ארוך של יישור קו שבו נמצאו גם לא מעט תקלות. מהפן המשפטי למשל: טיפול שגוי בענייני עובדים, קניין רוחני, הסכמים מסחריים עם סעיפים שאף אחד לא נתן עליהם את הדעת (אחריות החברה כלפי לקוחות, אפשרויות סיום הסכמים, קנסות וכד') ועוד.
אני בהחלט ממליץ לכם בשלב זה לפנות לקבלת ייעוץ עסקי ומשפטי (משרדנו או כל משרד אחר) כי זה השלב שדברים נוטים ליפול בין הכסאות. אז אומנם לא ניתן בהכרח למנוע כל תקלה או טעות, אבל אפשר לחסוך ולמנוע לא מעט מהן.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי שלום, רישום חברה נעשה בהתאם לנסיבות העניין. ככלל, מומלץ לערוך תחילה הסכם מייסדים. לאחר שגובשו ההסכמות במסגרת הסכם המייסדים, יש לפתוח חברה ברשם החבורת. ...
המשך תשובה