רוצים להסדיר פורמלית את היחסים בין שני אחים ואב, שמקימים ביחד סטארט אפ משותף. לא רוצים להשאיר פתח לסכסוכים בעתיד. האם צריך דגשים מיוחדים בהסכם מייסדים? האם צריך הסכם נוסף או סעיפים מיוחדים שנוגעים לשאר בני המשפחה? נשמח להכוונה!
שלום אוסנת,
בהקמת עסק משפחתי יכולים להיות אינטרסים שהם לא רק עסקיים כמו בין אנשים זרים. בבסיס, מדובר בסטארטאפ כמו כל אחד אחר שמומלץ להסדיר בו את מערכת היחסים בין הצדדים, כולל קבלת החלטות, תפקידים, מחויבות וגם היפרדות ופתרון סכסוכים.
מאחר ומדובר גם בעסק משפחתי, כדאי לדון על המאפיינים המשפחתיים של הסטארטאפ/עסק/חברה, אם בכלל. בחברה משפחתית לעיתים מתערבבים אינטרסים ומטרות שונות, כגון למשל מטרות משפחתיות. לדוגמא: מקום תעסוקה לבני המשפחה והזדמנות לכולם להשתלב. לכן כדאי כבר בתחילת הדרך לדבר על כך ולהבין האם רוצים להעניק למשפחתיות מקום או משמעות או שמנהלים את הפעילות בצורה "עסקית" בלבד.
לא תמיד בתחילת הדרך יודעים או יכולים לצפות ולהתייחס לכל סוגיה, בין היתר כי אולי מוקדם לדעת ואין עדיין באמת פעילות ששווה את הדיון. כבן למשפחה שניהלה חברה במשך כ-60 שנה (3 דורות) - ממליץ לכם לבנות יסודות טובים כבר בשלב הזה.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניר שלום, ככלל, העסקה ללא שכר ותנאים סוציאליים מנוגדת לחוקי המגן והראות הדין. על כל פנים, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין. מוזמן ליצור איתי קשר....
המשך תשובה