שלום רב, אני וחברה רוצות לפתח מוצר כאשר מוצר אחר דומה לו נמצא כבר בשוק - אנחנו רוצות שהמוצר שלנו יהווה לו תחרות ואף שיפרנו בו מספר לא קטן של ביצועים. האם מותר לנו לעשות את זה או שזה נחשב גניבה או מרמה? אגב בדקנו ווידאנו שאין שום פטנט על המוצר הזה, וחוץ מזה אנחנו רוצות לפנות לקהל יעד רחב יותר. האם אפשרי?
שלום סיגל,
כמובן שמענה ספציפי לשאלה שלך דורש הבנה של כל הפרטים, כולל המוצרים עליהם מדובר, הדמיון ביניהן וכד'.
באופן כללי, קיומו של מוצר דומה בשוק לא בהכרח מונע החדרת מוצר דומה. הדגש הוא במה המוצרים דומים והאם צפויה הפרה של זכויות כאלו ואחרות כתוצאה מדמיון כזה או אחר בין המוצרים. למשל: קיימות בשוק מספר אפליקציות לשליחת הודעות ועצם קיומן לא בהכרח מונע את קיומן של אפליקציות נוספות המאפשרות לשלוח הודעות.
מתי למשל יכול להתעורר חשש? כאשר אלמנטים באופן שהמוצר בא לידי ביטוי מפרים זכויות של בעל המוצר השני. לדוגמא: קיומו של דימיון בין המוצרים שעלול לבלבל ביניהם (למשל מבחינת שם המוצר, עיצובו וכד'), קוד שהועתק (באופן מלא או חלקי), אלמנטים המוגנים בפטנט (אמצאות/"רעיונות"), במדגם (עיצובים) או זכויות יוצרים (אלמנט עיצובי גרפי).
הדבר הנכון במקרה כזה הוא לפנות לייעוץ משפטי פרטני בכדי לוודא שהמוצר שלכם איננו מפר את המוצר השני וגם אם קיים חשש להפרה - מה האפשרויות העומדות בפניכן.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה