שנה לאחר גיוס הכספים וההון האנושי, החלטנו כל אחד מהשותפים ללכת לדרכו ולפרק את השותפות, מה הפרוצדורה המשפטית לפירוק השותפות? האם כדאי למכור את העסק כיחידה אחת לצד ג' או ששותף אחד יישאר ויקנה את המניות של השותף השני?
שלום דניאל,
ככל שאתם מאוגדים כשותפות - יש צורך לפרק את השותפות לפי פקודות השותפויות (סעיפים 41-55) ולבחון האם בהסכם השותפות יש התייחסות כזו או אחרת בעניין. למשל, לפי סעיף 41 לפקודה, בהעדר הוראה אחרת בפקודה, ניתן לפרק שותפות לפי בקשת כל אחד מהשותפים.
ככל שאתם מאוגדים כחברה - יש צורך לפרק את השותפות לפי הוראות פקודת החברות וגם בעניין זה יש צורך לבחון האם יש הסכמה בהסכם מייסדים או התקנון. ניתן לפרק חברה מרצון או באמצעות בימ"ש.
כך או כך, פנו לייעוץ משפטי בקשר לפירוק מאחר והוא כרוך בפעולות משפטיות שונות, בין אם בקשר להסכמים קיימים, עובדים והשלכות מס.
לגבי מכירה של הפעילות לצד ג' או שותף - נדרש מידע נוסף ובחינת העסק. איזו פעילות יש והאם ניתן למכור אותה, האם קיים קניין רוחני רשום או אחר, האם היו הכנסות וכד'?
אני מציע לכם לפנות לייעוץ משפטי פרטני (משרדנו או כל משרד אחר) בנוגע לפירוק השותפות ואפשרויות המשפטיות של מכירת הפעילות/נכסיה. כמו כן, מומלץ לכם לשקול פניה ליועץ עסקי בכדי לבחון את האפשרויות העסקיות בקשר לעסק הקיים ואפשרות המכירה שלו.
אשמח להמליץ על יועץ עסקי. פנה אליי בפרטי אם רלוונטי.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק שלום, יבש לבדוק את הנסיבות לעומק ולגופו של עניין, בין היתר, את ההסכמות והאפיון. אשמח לסייע, מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה