שלום! אשמח להבהרה בנוגע לרעיון סטארט אפ שלא נחתם בהסכם מייסדים בין שלושה חברים שלבסוף יושם על ידי שותף אחד מספר שנים אחר כך. מלבד הגות כללית ותכנונים לא מיושמים על פני מספר חודשים לא הושג בתקופה הראשונה כמעט דבר. האם לשניים האחרים יש זכויות או עילה לתביעת מניות/רווחים במידה וכאלו יגיעו?
שלום משה,
אם קראת קצת מהתשובות בפורום, אני מניח שנתקלת בהסברים השונים בקשר לתכנים מוגנים למול כאלו שאינם.
באופן כללי, רעיונות אינם מוגנים אלא אופן היישום שלהם. כמובן שלכך יכולים להיות חריגים שונים (למשל יישום באמצעות אפיון ספציפי), אבל זה נושא רחב ומורכב מדי בשביל הפורום.
תביעות וטענות של אנשים שונים לבעלות על מיזמים, שותפות בהם וזכויות אחרות הן עניין די שכיח ואפילו במידה מסוימת מובן. מי שפעם "נגע" בפיתוח רעיון ומוצא אותו בהמשך הדרך מיושם על ידי אחר עלול לחשוב שפועלו מספיק בכדי שינבעו מכך גם זכויות. בכדי לבחון האם אכן כך הדבר, יש צורך לצלול לתוך החומר עצמו ולברר את מידת התרומה (אם בכלל) לגיבוש הרעיון.
אני מציע לך לפנות לייעוץ פרטני בכדי לבחון את הדברים (משרדנו או כל משרד אחר).
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ישראל שלום, השאלה לא ממש מובנת. כמובן אתה רשאי להעסיק עובדים בתנאי העסקה שאתה בוחר לנכון, אך בהתאם לחוק שכר מינימום וחוקי המגן. למידע נוסף, אתה מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה