בעקרון אני ועוד שותף יש לנו מיזם ואנו רוצים להוציא אותו לפועל אך לפני כך חשבתי שראוי שנסגור הסכם כלשהו שלפי מה שקראתי באינטרנט כנראה נקרא "שותפות" , אבל הבעיה היא שחלוקת התפקידים שלנו היא מוחלטת כלומר , כל מה שקשור לצד הטכנולוגי והתכנותי יהיה נטל עליי , וכל הנושא העסקי , הכלכלי והשיווקי ובעצם כל שאר הדברים יהוו נטל על השותף השני , מכך נובע הצורך שלי להיות אולי שותף מוגבל או כל הגדרה אחרת בחוק , כלומר לאן שאני שואף להגיע זה בעצם לקבל אחוזים מסווימים מרווח המיזם מבלי בעצם להיות מעורב בחשבון הבנק של המיזם או כל דבר שקשור לפן הכלכלי , מעין "שכיר שמתוגמל ע"י אחוזים של החברה שתוקם. האם יש אפשרות כזאת מורכבת ?
שלום אלעד,
בצדק הגעתם למסקנה שכדאי להסדיר את היחסים לפני מאשר "אחרי". סכסוך בין שותפים/מייסדים הוא לעיתים רבות מכת מוות למיזם. מניסיוננו, ניתן למנוע סכסוכים כאלו ואחרים בין מייסדים/שותפים על ידי הסכם מסודר, שעלותו אגב פי 10 פחות מעלות סכסוך (בממוצע).
לשאלתך - ישנן אפשרויות שונות ומשונות להיות מעורב במיזם/חברה/שותפות ועליך להגיע להסכם מתאים עם השותף שלך. לכל אפשרות יתרונות וחסרונות כמובן שתצטרכו להבין אותם בשביל לקבל החלטה.
אגב, בד"כ סטארטאפים לא מתאגדים כשותפות, שזה סוג תאגיד שיש לו בעיני חסרונות שונים בסוג כזה של פעילות (לדוגמה אחריות אישית של השותף הכללי לעומת אחריות מוגבלת בחברה בע"מ).
עליכם לפנות לייעוץ משפטי אצל עו"ד מתאים (משרדנו או כל משרד אחר) בכדי לבחון מה דרך ההתקשרות הנכונה לכם. האינטרנט אומנם מלא במידע, אבל לא מסונן, לא בהכרח מקצועי וודאי שלא בהכרח מתאים לכם.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הסכם מייסדים הוא חוזה לכל דבר, בין מייסדי סטארט אפ. המטרה היא ליצור תאום צפיות בין הצדדים, ופתרונות משפטיים מוסכמים מראש. מוזמנת ליצור קשר. ...
המשך תשובה