שלום. בשירות אינטרנטי שמחבר בין שני משתמשים שאחד מהם מעביר תשלום לשני בעבור ביצוע משימה כלשהי, נוצרה מחלוקת בין שני המשתמשים. התשלום מועבר תחילה ע"י אחד הצדדים אל השירות האינטרנטי, שמעבירו בהמשך לצד השני. הצדדים אינם יכולים לפתור את המחלוקת וכל אחד מהם דורש מהאתר להעביר אליו את התשלום. השירות האינטרנטי מבצע בדיקה ומחליט להעביר את התשלום לאחד הצדדים. 1. האם הצד השני יכול לתבוע את האתר בבית המשפט על כך? איך האתר יכול להמנע ממצב זה? האם מספיק סעיף בתקנון האתר שבו מצוין כי האתר אינו אחראי לשום נזק שיגרם למשתמש בו? 2. האם כאשר אתר אינטרנט מעביר תשלום למשתמש בעבור משימה כלשהי יתקיימו ביניהם יחסי עובד - מעביד מבחינה חוקית?
שלום איגור,
ישנם משתנים שונים המשפיעים על מענה לשאלות השונות שהעלית ולכן אפילו מתן תשובה כללית דורש התייחסות למגוון אפשרויות ותרחישים, דבר שאינו אפשרי במסגרת המוגבלת של הפורום.
באופן מאוד כללי:
בנוגע לאפשרויות תביעה של האתר - יש צורך בייעוץ פרטני בו ייבחן תקנון האתר, הסיבה שהאתר החליט לפעול כך או אחרת ומערכת היחסים בין הצדדים.
בנוגע ליחסי עובד-מעביד - על פניו אני מעריך שאין במערכת היחסים בין אתר לבין משתמש המבצע משימה כדי ליצור מערכת יחסים של עובד-מעביד.
כמובן שבכדי לקבל תשובות ראויות, יש לפנות לייעוץ משפטי בו תפרוס את מלוא העובדות הפרטניות והספציפיות שעל בסיסן תוכל לקבל הכוונה וייעוץ.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירון שלום, בהקמת חברה שאין מעין שותפות, חשוב לערוך הסכמים ותקנון באופן מסודר ובאמצעות עורך דין. אשמח לסייע, מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה