צהריים טובים, יש לנו חברת סטארט אפ למוצר חדשני דיגיטלי ולפיתוח שלו. מצאנו משקיע שמאוד מאוד מתלהב ומעוניין לשווק את המוצר שלנו בכל אירופה. אנחנו רק בתחילת הדרך ולא ציפינו למצוא משקיע כל כך מהר. השאלה היא איך לטפל בעניין? על מה להחתים את המשקיע? האם בעצם מדובר בזיכיון שאנו נותנים לו להפצת המוצר? האם אנו עלולים להיפגע בכל צורה?
שלום אביעד,
באופן כללי, משקיעים מזרימים כסף לחברה (כנגד מניות, חוב וכד') בעוד אתה מתאר הצעה להפצה ושיווק המוצר. בהחלט נתקלתי בהסדרים כאלו שמשקיע מזרים כסף לחברה ובמקביל מתקשר איתה בהסכם הפצה (בלעדי או לא) למוצריה, ולפעמים ההפצה "מעניינת" אותו אף יותר מההשקעה.
באשר לשאלתך האם אתם עלולים להיפגע: באם לא תסדירו את היחסים עם אותו משקיע אתם עלולים למצוא את עצמכם במחלוקת שעלולה לפגוע במיזם ואולי בנסיבות מסוימות גם בכם באופן אישי. אם תסדירו את יחסיכם איתו מבלי להבין את משמעות ההסדר (למשל לחתום על הסכם שינסח עבורכם מבלי שקיבלתם יעוץ) אתם עלולים לוותר על זכויות כאלו ואחרות וגם במובן זה "להיפגע".
הדבר הנכון ביותר עבורכם בעת הזו היא לפנות ליעוץ משפטי פרטני אצל עו"ד מסחרי-היי-טק (משרדנו או כל אחד אחר) ולבחון את דרכי הפעולה האפשרויות מבחינתכם.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוחאי שלום, הסכם מייסדים צריך להיות מותאם לנסיבות, ובין היתר, לשיעור האחזקות של בעלי המניות בחברה, הקצאת אשראי ועוד....
המשך תשובה