האם זה מקובל להחתים משקיעים פוטנציאליים על הסכם סודיות, כך שלא יוכלו לעשות שימוש ברעיונות המוצגים להם? בברכה,
שלום סיוון,
העלית סוגיה מעניינת ומורכבת, בעיקר ברמת היחסים (משפטית לכאורה התשובה "פשוטה").
באופן כללי, מקובל לבקש חתימה על הסכם סודיות ממשקיעים פוטנציאליים (כמו גם גורמים אחרים שמציגים להם מידע סודי).
עם זאת, ישנם משקיעים שמסתייגים מכך או מבקשים להכניס חריגים שונים להסכמי סודיות. הסיבה העיקרית היא שישנם משקיעים שבוחנים השקעות שונות או מעורבים בפרויקטים שונים ונזהרים שהסכם סודיות לא יגביל אותם בפעילות מקבילה או אחרת שלהם.
זו אכן לפעמים סוגיה לא פשוט, גם ברמה האישית (לבקש ממשקיע לחתום על מסמך ולקבל ממנו הסתייגויות). כדאי לשקול לבקש מאדם שלא מסכים לחתום על הסכם סודיות להסביר את הסיבה בכדי לוודא האם ניתן לעשות התאמות או אולי יש חשש מגילוי מידע לאותו אדם.
אגב, אפשר לבחון איזה מידע ניתן לגלות ללא חתימה על הסכם סודיות וחשיפת איזה מידע עלולה לגרום נזק. ישנם יזמים שבאופן עקרוני מגלים מידע חלקי בלבד וללא פירוט טכנולוגי עד להסדרת נושא הסודיות או שמגלים מידע שמעוגן בבקשת פטנט וכד'.
בכל מקרה, אם יש לך התלבטויות ספציפית, מומלץ שתפני לעו"ד ליעוץ (אליי או כל אחד אחר).
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי שלום, רישום חברה נעשה בהתאם לנסיבות העניין. ככלל, מומלץ לערוך תחילה הסכם מייסדים. לאחר שגובשו ההסכמות במסגרת הסכם המייסדים, יש לפתוח חברה ברשם החבורת. ...
המשך תשובה