הקמתי אפליקציה עם חבר שאנו רוצים להוציא, הבנתי שאני צריכה לחתום על הסכם מייסדים וזה הכי בריא. עלתה לי תהייה אם אני רוצה לפרוש מהחברה, אני רוצה שיישאר לי אחוז מסוים ממנה (על ההשקעה שנתתי) ואם אני מסכמת איתו שיהיה ברשותי 15% לדוגמא בעת הפרישה אז תאורטית בגלל ניהול כושל שלו בהמשך וכניסה לחובות, אהיה גם אני בחוב של 15% ממה שהחברה חייבת? אם החברה לא הצליחה כרגע לא אכפת לי שה 15% האלה לא יהיו שוות כלום, אבל יש לי בעיה ליפול לחובות. מה אני יכולה להכניס להסכם כדי למנוע זאת. (אני מניחה שגם לצד השני זה אמור להיות דילמה כזאת)
שלום יעל,
חתימה על הסכם מייסדים הוא דבר מומלץ ונכון. כדאי לכם לא להתפשר ולפנות לעו"ד מהתחום שייעץ לכם מה ואיך לכלול בהסכם שכזה בכדי שאכן ישמש אתכם.
באופן כללי, בהנחה ותרשמו חברה בע"מ ותתנהלו באמצעותה, אחריות בעלי המניות תהיה מוגבלת ולא ניתן יהיה לחייבך בחובות החברה באופן אישי (החברה ובעלי מניותיה הם אישיות משפטית נפרדת). ישנם חריגים שונים לכלל זה לפיהם ניתן בכל זאת לחייב בעלי מניות באופן אישי בחובות של חברה (את יכולה לקרוא למשל על המושג שנקרא "הרמת מסך"). עם זאת, בהחלט כדאי להוסיף התייחסות בנושא במידה ועניין זה מטריד אותך.
אם לא תהיו מאוגדים כחברה אלא תפעלו למשל כשותפות - יש חשיבות רבה להסדרה חוזית של האחריות במקרה של עזיבה את השותפות, שכן למעט במבנה ספציפי של שותפות מוגבלת (שאני מניח שלא תשמש אתכם), שותפים חבים ביחד ולחוד בחובות השותפות.
מומלץ לך לפנות לפגישת יעוץ אצל עו"ד בכדי לקבל מידע פרטני בנוגע לזכויות והחובות הפוטנציאליות שלך כבעלת מניות בחברה או שותפה בשותפות.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניר שלום, ככלל, העסקה ללא שכר ותנאים סוציאליים מנוגדת לחוקי המגן והראות הדין. על כל פנים, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין. מוזמן ליצור איתי קשר....
המשך תשובה