היי, אני עובדת כבר 4 שנים בחברת הייטק גדולה, ואני רוצה במקביל להתחיל להקים סטארט אפ על רעיון שיש לי. יש מניעה שאמשיך לעבוד כשכירה בזמן הזה?
שלום רונה,
אני מניח שבסטארטאפ החדש בכוונתך לפתח מוצרים/טכנולוגיות וכד' חדשות במקביל לעבודתך כשכירה. יכולות להיות לכך השלכות שונות שכדאי לבחון בכובד ראש, בין מבחינת יחסיך עם המעסיק הנוכחי והן מבחינת הסטארטאפ החדש.
הנה שתי דוגמאות להשלכות אלו, ממש על קצה המזלג:
א. הסכמי העסקה שונים כוללים איסור עיסוקים נוספים, כולל שלא בתמורה. עיסוק נוסף עלול להוות הפרת הסכם עם המעסיק הנוכחי שלך ולהביא לתביעות שונות מצידו.
ב. יש לבחון האם הסטארטאפ החדש בתחום דומה/מתחרה לעיסוק הנוכחי והאם יש קשר בין הטכנולוגיות/מוצרים שתפתחי לבין אלו של מעסיקך. הסכמי העסקה שונים בהיי-טק כוללים סעיפים המקנים למעסיק זכויות קניין רוחני על המצאות/פיתוחים של עובד (המצאות, קודים וכו') במהלך תקופת ההעסקה וגם לאחריה וכך גם חוקים שונים (כגון חוק הפטנטים וחוק זכות יוצרים). מעסיקך עלול לטעון בעתיד לבעלות על המוצרים/טכנולוגיות/קניין רוחני שפיתחת במסגרת הסטארטאפ החדש וכן להפרה של חובות שונות כלפיו (למשל חובות סודיות). פעולות אלו מצד מעסיק עלולות לפגוע מאוד בסיכויו של סטארטאפ, אם לא לשתקו ולמנוע את פעילותו.
לסיכום, שאלתך מעלה סוגיות חשובות מאוד ובעלות מורכבות. מומלץ לך לפנות ליעוץ של עו"ד, להציג בפניו את כל העובדות והפרטים, ולקבל הכוונה כיצד יש לנהוג במצבך. לא מדובר בעניין של מה בכך.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תמיר שלום, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין, ובין היתר, האם "הסדר הפרישה" עולה בקנה אחד עם טובת החברה. כמו כן, יש לבדוק את תקנון החברה וכד`....
המשך תשובה