שלום אני בונה סטארטאפ ,כרגע ללא שותפים או צורך בהשקעה. יעצו לי להקים חברה כדי שברגע של השקעה או ארוע אחר כל הערך שנבנה יזקף לחברה ולא לי כיחיד על מנת שלא יווצר ארוע מס. השאלה היא האם מצב של חברת יחיד עלול לייצר סיבוכים/מכשולים אם מצטרפים שותפים נוספים או אם נכנסת השקעה תמורת מניות. כמו כן, אם בהקמה אני בעלים של 100% מהמניות, איך מגיעים למצב בו נכנסת השקעה והמשקיע רוצה שהמניות יוענקו הדרגתית ב-vesting? תודה רבה
שלום יובל,
אתה מעלה שאלות חשובות שנוגעות לסוגיות שונות בהקמת סטארטאפ. אני מבין שקיבלת יעוץ כלשהו וכמובן שהאמור בפורום אינו מחליף כל יעוץ שקיבלת (או שתקבל).
באופן כללי, העברת נכס ממך אל חברה עלולה להוות אירוע מס (לכאורה הוצאת נכס מידיך יכולה להיחשב "מכירתו" לחברה). נכס יכול להיות מוחשי או לא מוחשי (המצאות, בקשות פטנטים, קוד תוכנה וכד'). יש להעריך מהי החשיפה לאירוע מס וישנן דרכים להתמודד עמה. מיזמי סטארטאפ לא בהכרח מקימים חברה מיד בתחילת הדרך. עליך לקבל יעוץ מתאים מרו"ח או עו"ד מיסוי המתמצא בכך (אשמח להמליץ).
עצם קיומה של חברת יחיד לא מונעת הצטרפות שותפים נוספים (כבעלי מניות) או משקיעים (בין אם יבקשו סוגי vesting או לא). בפעולות מסוג אלו יש לקבל יעוץ מתאים (משפטי, חשבונאי, מיסויי וכד') בכדי שהדברים יעשו נכון, ופעולות מסוג אלו מתבצעות כל הזמן. כמובן שאם אתה שוקל להכניס שותפים או משקיעים כבעלי מניות, יש צורך שהקמת החברה ואופן ההתנהלות לפני ואחרי ההקמה תתאים לאותו צפי.
אני ממליץ לך לקבל יעוץ אחד על אחד לפני שאתה מבצע פעולות כאלו ואחרות.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום יואב
תודה רבה על התשובה! עדיין לא ברורה לי הנקודה המרכזית: האם יש מניעה להקים סטארט אפ כחברת יחיד בשלב ראשון - האם זה מייצר איזשהו מכשול להוספת שותפים או הכנסת משקיעים בשלבים הבאים? למשל, האם העובדה שהמקים נרשם כבעל המניות מונע מנגנון vesting, כלומר ויתור על המניות ו״טפטופן״ בהמשך.
רוב תודות
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ניר שלום, ככלל, העסקה ללא שכר ותנאים סוציאליים מנוגדת לחוקי המגן והראות הדין. על כל פנים, יש לבדוק את המקרה לגופו של עניין. מוזמן ליצור איתי קשר....
המשך תשובה