יש לי רעיון לאפליקציה ייחודית למכשירים ניידים, אבל אין לי הבנה גדולה בפיתוח. האם אני יכול למכור את הרעיון למתכנתים, או לאנשים אחרים בתחום? תודה מראש
שלום אלעד,
רעיון בפני עצמו בדרך כלל לא שווה יותר מדי עד שמוציאים אותו לפעול. גם ההגנה על רעיונות, מבחינת קניין רוחני, אפשרית רק כאשר מביאים אותו לידי ביטוי (רישום, פטנט על המצאה, מדגם על עיצוב וכד'). ישנם בודדים שמוכנים לשלם להם עבור חשיבה על רעיונות והם בדרך כלל כאלו שכבר הוכיחו שיש ברעיונות שלהם חזון שאפשר להפוך למסחרי.
אחת האפשרויות היא מציאת שותף המבין בפיתוח שיוכל לפתח את הרעיון לכדי מוצר (לפחות גרסה ראשונית) ובעצם להקים סטארטאפ סביב זה או הצעת הרעיון לחברה שעוסקת בתחום. את התמורה ניתן לדרוש גם בצורת אחוזים מרווחי המיזם או בחברה שתקום (כלומר סוג של תגמולים), לעומת תשלום במזומן שאני מעריך שיהיה קשה יותר לקבל.
אחד העניינים החשובים בדרך הוא מניעת אפשרות העתקה או יישום של הרעיון ללא מעורבותך. בכדי להגן על רעיון כדאי לגלות אותו רק תחת הסכם סודיות וכדאי אף לצרף פירוט עיקרי המידע שהועבר חתום על ידי הצדדים. אם יש אפשרות, (וצריך לבדוק זאת) אז כדאי להגיש גם בקשת פטנט (אפילו ראשונית - "Provisional"). קיימת אפשרות גם לתעד את דבר הרעיון באמצעות עו"ד, כך שבעתיד תוכל להוכיח למול מי שתציג לו את הרעיון (ובכלל) את המועד בו הגית אותו ושהוא קדם למועד בו הצד השני החל לקדמו (ככל שאכן קידמו). כלומר, חשוב שיהיו לך ראיות לכך שמדובר ברעיון שלך, מגובש דיו, כדי שבמקרה והוא יועתק תוכל לעמוד על זכויותיך.
כאמור, כל זאת על קצה המזלג. כאשר תחליט להתקדם בעניין מומלץ לך לקבל יעוץ משפטי בכדי להגן ככל האפשר על זכויותיך.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מומלץ להתייעץ עם עו"ד מוקדם ככל האפשר. יש להתאים את ההסכם בהתאם למבנה השותפות/החברה והמטרות. ...
המשך תשובה