אני עומדת להצטרף לסטארט אפ בתור מייסדת שותפה וצפויה לשמש בתפקיד CFO , כך שבפועל היקף האחריות שלי יהיה בהמשך שווה לזה של השותפה השנייה. מצד שני, היא זו שיזמה את הרעיון... מה מקובל בשוק בנוגע לחלוקת רווחים במצב כזה? הגיוני שאדרוש 45%?
שלום דנית,
שאלת חלוקת רווחים היא חלק משאלה רחבה הנוגעת למערכת היחסים בין שותפים במיזם (או חברה, ככל שמקימים כזאת). חלוקת הזכויות והחובות במסגרת המיזם יכולה להיות שונה בקשר לכל עניין ועניין והיא נגזרת מפרמטרים שונים.
באופן מאוד כללי וגס, מניסיוני כאשר שותפים צפויים לשאת בנטל באופן שווה או כמעט שווה, הם מחלקים בינם את העוגה באופן שווה. יש לכך הצדקות שונות, כולל ברמת תחושת המחויבות. לשאלתך, חלוקה של 50/50 או כמעט כזו יכולה להיות נכונה ומוצדקת (כמו הצעתך ל-45/55).
מצד שני, לעיתים מביאים בחשבון את העובדה שאחד השותפים השקיע משאבים רבים (זמן, כסף וכד') ליצירת המיזם, בין אם בכל הנוגע לחלוקת רווחים, תשלום שכר, קבלת החלטות ועוד. לעיתים ההגעה לחלוקה שווה מתבצעת על פני זמן או בכפוף לעמידה בהתחייבויות שונות, בכפוף למנגנונים שונים באשר לעזיבת שותף או בהחרגה של נושאים בהם החלוקה שונה.
כאמור, הסדרת יחסי שותפים כוללת נושאים שונים והיא מהותית ויסודית במיזם. מומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד בנושא ולערוך הסכם מייסדים מסודר, בכדי לקבוע את הזכויות והחובות באופן ברור בתחילת הדרך ולמנוע אי הבנות בעתיד. אני מזמין אותך לקרוא את מאמרי בנושא הסכם מייסדים המפורסם באתר זה (ראי בדף משרדנו תחת "מאמרים").
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ישראל שלום, השאלה לא ממש מובנת. כמובן אתה רשאי להעסיק עובדים בתנאי העסקה שאתה בוחר לנכון, אך בהתאם לחוק שכר מינימום וחוקי המגן. למידע נוסף, אתה מוזמן ליצור קשר....
המשך תשובה