אני מעוניין להקים חברת סטארט אפ. מדובר במוצר מורכב אשר מצריך ידע משפטי רב. אני תוהה האם כדאי להעסיק יועץ משפטי לחברה (עורך דין צעיר, או אפילו מתמחה בחצי משרה), או פשוט לפנות לייעוץ באופן נקודתי, כשעולה בעיה. מה עדיף, והאם יש אפשרות נהוגה יותר?
שלום אבירם,
העסקת יועמ"ש פנימי לחברה (in house) דומה להעסקת ספק שירות כשכיר לעומת כספק חיצוני (כגון מהנדס, מתכנת וכד'). השיקולים הם בין היתר עלות-תועלת, זמינות ויכולת להכיר באופן מעמיק יותר עת הפעילות.
לאור העובדה שהנך מציין שמדובר במוצר/פרויקט המצריך ידע משפטי רב, צריך לבחון האם עו"ד צעיר יענה לך על הצורך והאם תקבל את היעוץ המתאים, על פניו אני בספק. מתמחה יכול להיות מועסק רק אצל עו"ד שהוא מאמן מוסמך על ידי לשכת עוה"ד, כך שזו לא אופציה. העסקת עו"ד מנוסה באופן קבוע (בשכר) יכולה להיות לא כלכלית וכדאי לבחון זאת לעומת התקשרות עם יועץ חיצוני.
האפשרות הנוספת היא התקשרות עם משרד עו"ד בתחום במסגרת ריטיינר (שכר חודשי) ולקבל שירותים שוטפים. משרדי עו"ד העוסקים בתחום, בעיקר אלו הקטנים יותר, יודעים לתת לרוב יחס אישי ולמלא את הפונקציה עליה אתה מדבר.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רועי שלום, רישום חברה נעשה בהתאם לנסיבות העניין. ככלל, מומלץ לערוך תחילה הסכם מייסדים. לאחר שגובשו ההסכמות במסגרת הסכם המייסדים, יש לפתוח חברה ברשם החבורת. ...
המשך תשובה