אני ואשתי מעוניינים להקים חברת סטארט אפ, אנחנו עובדים כבר די הרבה זמן על המוצר והחלטנו שזה הזמן ללכת עם זה עד הסוף. השאלה היא האם אנחנו צריכים לערוך בינינו הסכם שותפים או משהו כזה למרות שאנחנו נשואים? או שיש הסכם מיוחד למקרים כאלה?
שלום דודו,
שאלתך מצוינת ונוגעת לסוג העניינים שמוסדרים בהסכם בין שותפים/מייסדים של חברה. חלק מעניינים אלו קשורים לבעלות על המיזם/חברה וחלק לתפעולו וניהולו. הסיבה לעריכת הסכם בין שותפים הוא לערוך ביניהם תיאום ציפיות והסכמות לגבי המיזם. כאן מדובר בעסק משפחתי ועוד בתוך תא משפחתי אחד (בשונה מעסק בין שני אחרים וכד'), ולכן ישנן סוגיות שהטיפול בהם שונה מאנשים זרים.
בנוגע לבעלות על המיזם, היא לא שונה בהכרח מנכסים אחרים שאתם מחזיקים או תחזיקו במשותף (ככל שאתם מחזיקים כאלו). אני מניח שתנהגו באופן דומה לאופן בו הנכם פועלים בנכסים אחרים ואם תבחרו/בחרתם להגיע להסדר אחר הוא יהיה הסכם ממון או הסכם דומה באופיו. כדאי להתייעץ בעניין זה עם עו"ד בתחום דיני המשפחה (אשמח להפנות ככל שנדרש).
לעניין ניהול ותפעול החברה - אפילו שהנכם בני זוג, כדאי לערוך לכל הפחות תיאום ציפיות, אבל לא מן הנמנע שתבחרו לערוך הסכם בו תקבעו באופן פורמאלי מה האחריות של כל אחד מהצדדים. כדאי לקחת בחשבון גם סוגיות הקשורות לכך שאתם בעצם מקימים עסק משפחתי. ישנן סוגיות רבות שמתעוררות בקשר לכך ושכדאי להסדירן, במיוחד לאור העובדה שהנכם קודם כל משפחה.
בהצלחה,
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גיא שלום, ככלל, לצורך פתיחת חברה ברשם החברות, צריך תקנון, הצהרת בעלי מניות ודירקטורים. כמובן שיש לבחון את המקרה לגופו של עניין, ולערוך את המסמכים הנדרשים , ולצרף מסמכים נוספים בהתאם לצורך....
המשך תשובה