שלום, אני בת 17 ולא מזמן זכיתי בתחרות מדעית ארצית בפיתוח מוצר המסייע לאנשים בעלי מוגבלויות. כעת אני מעוניינת לפתח את המוצר לסטארטאפ ולהציע אותו למשקיעים. השאלה איך אני מתחילה לעשות זאת? והאם כדאי בשלב הראשוני לצרף אנשים נוספים לפרויקט? אגב תכנית עסקית כבר יש לי בעזרתם האדיבה של הוריי.
שלום קרין,
קודם כל מזל טוב על הזכיה!
קשה לענות על שאלתך מבלי להכיר את המוצר, השוק שלו, סכום ההשקעה שאת מחפשת וכד'. ישנן דרכים שונות למסחר המצאה/מוצר. תצטרכי לפנות ליעוץ פרטני ולהציג את את התמונה המלאה. בכל מקרה, הנה כמה כיוונים.
אפשרות אחת למסחור מוצר היא גיוס כסף ממשקיע ותפעול המיזם בעצמך (פיתוח שיווק וכד'). אם תבחרי בכך תצטרכי לחפש משקיעים בתחום הרלוונטי או באנשים המתווכים במציאת משקיעים (ידועים בתחום גם כ-Finders). כמובן, שלעיתים גם קרובים, חברים ומכרים הם משקיעים טובים בתחילת הדרך. בנוסף, ניתן לקבל לעיתים מימון מהמדען הראשי במשרד התמ"ת, אפילו אם מימון ראשוני (כגון קרן "תנופה").
אפשרות אחרת, אם מדובר למשל בהמצאה חדשנית - ניתן לנסות להגיש בקשה לרישום פטנט ומדגם, ולהציע אותו ליצרן או משווק אשר יקדם את המוצר לצורך הגעה לשוק תמורת תשלום אחוזים מהמכירות.
לגבי כוח אדם - תלוי בצורך. אם בהתאם לתוכנית שבניתם נדרש כוח אדם, כגון לפיתוח, שיווק, ניהול וכד', אז יהיה צריך לאתר את האנשים הרלוונטיים. צריך לזכור כמובן שכוח אדם עולה כסף או שווה כסף. לעיתים בתחום הסטארטאפים אלו יכולים להיות נותני שירות שמוכנים לעבוד תמורת אחוזים מהמיזם ולעיתים ספקי שירות או עובדים תמורת שכר. אני מכיר גם סטארטאפים של איש אחד, אבל לעיתים ביחד (ואם יש הצדקה) הדברים זזים מהר יותר.
כיוון אפשרי מבחינתך הוא לחפש בשלב ראשון שותף עסקי או "מנטור" שיכווין אותך, למשל באמצעות "קרן שמש לעידוד יזמים צעירים".
אשמח אם תעדכני כיצד התקדמת.
בהצלחה!
יואב
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אוראל הרשקוביץ
053-7315091
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה שלום, ככלל, יש לערוך הסכם מייסדים, הסכם בעלי מניות , תקנון (הסכם עם החברה), גם בחברה משפחתית....
המשך תשובה