אחותנו הסתלקה לעולמה והיא ערירית במותה בפוליסת ביטוח חיים של אחותנו רשמה חמישה מוטבים בחלקים שווים, אחד המוטבים מהחמישה גם הוא ערירי במותו היסתלק לעולמו לפני כעשור שנים (והוא ניכנס להגדרה נפטר מוטב לפני המטיבה). אותו מוטב השאיר אחריו צוואה שקיבלה תוקף של פסק דין. באותה צוואה ציווה את כספי הבנק וכספי ביטוחים שהיו שייכים לא ואני מדגיש שהיו על שמו לאחד האחים כנהנה . אין בצוואתו שום ציווי ואיזכור ורישום לגבי כספים עתידיים בפוליסת ביטוח החיים של אחותנו .(מצווה אינו יכול להוריש ולצוות מה שלא שייך לא ויתרה מיזו כספים של אחותו שיתקבלו בעתיד עים היסתלקותה , ואף ציינתי למעלה שהמצווה ביכלל היסתלק לפני האחות. פרט חשוב גם המצווה וגם ארבעת האחים לא ידענו ביכלל על פוליסת ביטוח החיים של אחותנו. סוכן הביטוח פעל מולנו לקבלת ניירת מתאימה לקבלת חלקנו כמוטבים, קיבלנו כל אחד את הכספים, ארבעה אחים בחלקים שווים , וסוכן הביטוח הודיע לח׳ הביטוח על היסתלקותו של אחד המוטבים לפני המטיבה כפי שהזכרתי לעיל , חב׳ הביטוח ביקשה דרך הסוכן לקבל צו ירושה או צו קיום וכד׳ אך זה פעל מול אחד המוטבים והגישו את צוואתו של האח( מוטב) לחב׳ הביטוח לקבלת סכום נוסף עבור המוטב החמישי , על פניו ניראה כשיטת מצליח, תיתקבל הצוואה יועבר לך סכום נוסף , תידחה הצוואה תיצטרכו להוציא צו ירושה חדש על חלקו של המוטב ולהיתחלק ארבעת האחים. כפי שציינתי היסתלק לפני המטיבה.חב׳ הביטוח העבירה את חלקו של המוטב, בנוסף על חלקו שכבר קיבל, וניראה שהיזדרזה לסיים תביעה זו וליסגור את התיק. חב׳ הביטוח תירצה את טיפולה בכספי המוטב החמישי שפעלה על סמך סעיף 44(ג) לחוק חוזר על הביטוח , ועל סמך צוואתו . זהו על פי דעתי מיקרה תקדימי שאוליי אף לא נימצא בפסיקה . לליבת השאלה סבורני שחב׳ הביטוח פעלה לא נכון, ואף חברה יחדיו עים סוכן הביטוח לסיים תביעה זו,והאים ניתן לתקן פעולה זו. בתודה מראש.
חנוך שלום,
המקרה מורכב. שוחחנו טלפונית. כאמור, התיישנות בביטוח הינה 3 שנים ממועד האירוע. רק הגשת תביעה לבית המשפט עוצרת את תקופת הההתיישנות.
בהצלחה, רונן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר