שלום, שמי אבשלום ואני בן לאם חד הורית, אשר יצאה ממערכת יחסים חד מינית. במהלך 11 השנים של הזוגיות בינהן אימי ובת זוגה הביאו יחד את אחי הקטן לעולם באמצעות תרומת זרע. אימי היא ללא כל קשר ביולוגי אל הילד, אך גידלה אותו במשך כל 6 שנות חייו הראשונות ולאחר מכן במשמורת חלקית על פי מה שהסכימה בת זוגה לשעבר לאפשר. כרגע אין לה אף חזקה חוקית על הילד והקשר בינה ובין בנה תלוי לחלוטין בחסדיה של בת זוגה לשעבר שכרגע לא מעוניינת בקשר בינהם בכלל. אשמח לדעת על כלים משפטיים שניתן להשתמש בהם במקרה זה ובפרט אימוץ במצב המתואר.
שלום אבשלום,
בדר"כ סוגיית האימוץ או צו ההורות הפסיקתית להורה שאינו ביולוגי, מוסדרת עם הלידה ממש. הסכנה באי הסדרת הסוגיה כבר בהתחלה היא בדיוק בסיטואציה הזו לעת פרידה כאשר מעמדו של אחד ההורים אינו מוסדר.
יחד עם זאת ישנם כלים משפטיים להתמודד עם סוגיה זו שכן אין ספק כי טובת הילד להמשיך להיות בקשר עם מי שגידלה אותו עד לאותה עת בבחינת אמא נוספת לכל דבר ועניין.
כדי שההורה שאינו ביולוגי לא יהיה נתון לחסדיו של ההורה השני, אין מנוס אלא להסדרת סוגית המשמורת וחלוקת זמני השהות באמצעות בית המשפט לענייני משפחה ומוטב כמה שיותר מוקדם.
תוכלו לפנות למשרדי לצורך קבלת פרטים נוספים בעניין.
בברכה,
סיון אלה-לוי, משרד עו"ד וגישור
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כן ולא. וצר לע על התשובה המבלבלת. השאלה כאן היא שאלת טובת הילד ועד כמה ההורות שלך היתה משמעותית עבורו. והגיל שלו. מצד אחד - ילד הוא לא חסר צרכים ורגשות ואימו לא יכולה להחליט עליו תוך כדי פגיעה. מצ...
המשך תשובה