היי. מדובר בילד בן 7, וככל הנראה אמו הביולוגית תקבל משמורת מלאה עליו. למרות זאת אני קיבלתי צו הורות ורוצה לדרוש זמני שהות שוויוניים. איך ומהי חובת המזונות לאחר הפרידה? אם זוגתי לשעבר לא עובדת כרגע, האם יטילו עליי את כל חובת התשלום?
שלום שירה,
שאלת המזונות היא שאלה מורכבת ואינה אחידה. בכל מקרה היא תלויה בנסיבות אחרות, כמו מה הוצאות הילד החודשיות, מה היקף השתכרותך והיקף השתכרותך האם השניה, עלויות הדיור, הוצאות הדיור, משך הזמן שהילד ישהה עם כל אחת מכן.
כמובן שכל הסכם שתחתמו עליו בעניין משמורת, מזונות וחלוקת זמני שהות, יש חובה לאשר בבית המשפט לענייני משפחה. אחרת לא יהיה לו כל תוקף.
בסוגיה כה מכריעה, במסגרתה אתן מסדירות התחייבויות כספיות ארוכות שנים ולמעשה עד שהילד יהיה בן 21, יש חשיבות גבוהה שעו"ד מהתחום יכין את ההסכם לאחר ייעוץ שיינתן לשתיכן במסגרתו כל אחת תבין את זכויותיה וחובותיה. ניתן גם במסגרת של הליך גישור קצר.
תוכלו לפנות למשרדי לצורך כך ולקבל פרטים נוספים.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לצערי, אין ברירה אלא לגשת, יחד לעו"ד שמבין בתחום נישואים חד מיניים, לספר לה/ו על עצמכם, על מדינת היעד לנישואים, על הצפי לילדים, הכנסות ועוד, ולקבל ייעוץ כמו שצריך. אין קיצורי דרך, עם המידע תחליטו מה ...
המשך תשובה