בטרם הבאת ילדים לעולם, חתמנו בת זוגי ואני על הסכם כי במקרה של פרידה, כל אחת תקבל לחזקתה את הילדים שהיא ילדה. מאז, בת זוגי ילדה ואילו אני לא הצלחתי ללדת כלל. הילדים שהיא ילדה אומצו על ידי כדין ונרשמו בת.ז שלי. שאלתי היא אם במקרה של פרידה, אוכל לדרוש משמורת משותפת, או שקיומו של ההסכם הנ"ל בינינו, פוגע באפשרות הזאת ? כמו כן, צויין בהסכם בינינו כי במקרה של בגידה, הצד הבוגד מאבד לחלוטין את זכותו על הילדים. האם זה חוקי ? האם יתכן שלא אוכל להמשיך להיות בקשר עם ילדי, במידה ונתפסתי בבגידה ?
שלום נורית,
מעניין אותי מאוד לשמוע האם ההסכם שנערך ביניכן נערך ע"י עו"ד או שמא ניסחתן ההסכם בעצמכן? ההתניה של ה"בגידה", היא לא חוקית לחלוטין ותבוטל במקרה שבית המשפט יצטרך לבחון אותה.
למען האמת, גם ההתנייה הראשונה שפירטת, שבמקרה שלפרידה ילך כל ילד עם אמו הביולוגית היא מוזרה, אינה שגרתית ונוגדת כל היגיון בריא. האם במקרה של גירושין בין בני זוג הטרוסקסואליים מפרידים בין אחים שגדלו ביחד כל השנים כאחים לכל דבר ועניין? כמובן שלא.
כמו כן, כל עוד בוצע אימוץ כדין מדובר בילדייך לכל דבר ועניין, לרבות לעניין זכויות משמורת, הסדרי ראייה, מזונות, ירושה וכד'. קביעת משמורתו של הילד נעשית בכל מקרה על פי נסיבותיו האישיות.
מומלץ לשנות את ההסכם שפירטת על מנת שלא יתעוררו בעיות בגינו בעתיד.
אשמח לעמוד לרשותך בפנייה פרטית.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עומר יקר, נכון להיום אין דרך להינשא בנישואים מוכרים בישראל לבני זוג חד מיניים. זה אומר שאין דרך להרשם כזוג במשרד הפנים. אפשר הערוך הסכם חיים משותפים ואפילו לאשר אותו בבית משפט ולחיות באושר כידועים בצ...
המשך תשובה