שלום , אני בתחילת הליך אימוץ של הילד שלי ושל בן הזוג שלי, אשר שייך ביולוגית אליו. מכיוון שמדובר בהליך ארוך, חתמנו על הסכם שישמור על הזכויות של שנינו כהורים גם במקרה של פרידה או אובדן חס וחלילה. ריציתי לשאול האם אפשר להגיש אותו לאישור בבית משפט, ואם לא, מה אפשר לעשות על מנת לקבל כיסוי משפטי?
שלום נתן,
חסרים לי פרטים כדי לתת לך תשובה מקיפה. האם הליכי הבאת הילד לעולם נעשו על ידכם במשותף או שמא הכרת את בן זוגך לאחר הולדת הילד? מדוע לא בחרתם בהליך של צו הורות פסיקתי שיכול היה להסתיים בתוך מספר חודשים בודד? האם נישאתם זה לזה אזרחית? האם ההסכם נערך עבורכם על ידי עו"ד?
באופן כללי, היה עליכם להביא את ההסכם לאישורו של ביהמ"ש לענייני משפחה מיד עם חתימתו. כך היה ההסכם מקבל תוקף של פסק דין. אם ההסכם לא אושר עד כה המצב הוא מורכב יותר. אישורו בביהמ"ש כעת יכולה להיות רק בהסכמה הדדית של שניכם בלבד.
שנית ולענין האימוץ, יש להבין בן כמה הילד ומה אופי חייו עד כה. באופן כללי המלצת רשויות הרווחה במקרים אלו נובעת בהתאם לעיקרון טובתו של הילד והאופי שבו גדל עד כה.
תוכל לשוחח איתי ואשמח לסייע בפרטים נוספים.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הי, את שואלת שאלות מתחומים שונים שמחייבים פגישת ייעוץ מסודרת איתך ועם בת זוגך. לעניין - אימוץ יהיה מוכר בישראל בהתאם לדרישות החוק בישראל. מה הדרישות לגבי אימוץ במדינה הנוספת בה יש לך אזרחות (אבל ...
המשך תשובה