שלום וברכה! אני ובת זוגי חברנו יחד למכר טוב שלנו, והיות שכולנו מאוד רוצים ילדים דיברנו ארוכות והחלטנו שנביא שלושתנו ילד, כלומר עם הזרע שלו והביצית שלי, ואח כך ילד נוסף שיהיה שייך ביולוגית לבת זוגי. אנחנו רוצים לערוך הסכם הורות משותפת, למה צריך להתייחס בקשר שמורכב משלושה הורים כמו במקרה שלנו?
שלום דפנה,
בהתאם לחוק במדינת ישראל אין כל אפשרות לקיום מסגרת משפחתית משולשת כפי שציינת בשאלתך. גם אם תחליטו בכל זאת לעשות הסכם על דעת עצמכם, בית המשפט לענייני משפחה לא ייאשר את ההסכם ולכן, ההסכם יהיה חסר כל תוקף.
האופציה היחידה העומדת בפניכם היא לערוך הסכם הורות נפרד של כל אחת מכן עם הבחור. יחד עם זאת, גם אופציה זו כלל אינה מומלצת מאחר והאמא השניה, שאינה ביולוגית, לא תוכל להיות מוכרת כאמא נוספת של הילד שיבוא לעולם, כל עוד זהותו של אביו הינה ידועה וכל עוד לא מדובר בתורם זרע אנונימי מבנק הזרע. דבר זה עלול להוות פתח לסיבוכים קשים בעת פרידה, כאשר הילדים שיגדלו עד לאותו רגע כאחים לכל דבר ועניין, לא יוכרו כאחים, אלא כל ילד לאמו הביולוגית.
בנוסף ואולי החשוב מכל, בעניין כה משמעותי, מרכזי ומכריע בחייכם, אין לערוך הסכם בעצמכם, אלא ע"י גורם מקצועי הבקיא בתחום.
כמו כן וראשית, מוטב כי תגיעו לפגישת ייעוץ ראשונית שתפרוס בפניכם את כלל האופציות העומדות לכם ולאחר מכן תוכלו לבחור באופן מושכל את בחירתכם ולערוך הסכם משפטי מקיף, יסודי ומחייב.
אשמח לסייע לכם באמור ולתת לכם מידע נוסף.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ראשית, מזל טוב להורים המאושרים. האם אתה תהיה רשום כהורה של בתכם? באמצעות צו הורות מבית משפט? היא תהיה רשומה כבתך בתעודת הזהות? אם כן, אז אין סיבה שלא תהיה זכאי לחופשת לידה אותה תחלוק עם בן זוגך. ז...
המשך תשובה