שלום רב, בת זוגתי ואנוכי חתמו על הסכם זוגיות לפני כחצי שנה בארגון משפחה חדשה. היום אנחנו בתהליך הבאת ילד לעולם באמצעות תרומת זרע. מאוד חשוב לי שבבוא העת היא תוכר כאמו של הילד/ה לכל דבר ועניין. האם זה נכון כי היום נוכל לרשום את שתינו בתעודת הזהות של הילד ? כלומר שיהיה כתוב אמא ואמא ללא אבא? בנוסף הייתי שמחה לדעת מה התהליך הדרוש לחתימת הורות משותפת והכרה עי המדינה בנושא זה. יש לציין כי למרות שחתמנו על הסכם זוגיות ואנחנו ידועות בציבור לא הגשנו שום טופס למדינה או לביטוח הלאומי. אשמח לתגובתך בנושא. תודה מראש!
שלום יעל,
ראשית יש לבדוק האם במסגרת הסכם הזוגיות שחתמתן עליו מפורט ההליך שאותו אתן עוברות כעת להבאת ילד לעולם באמצעות תרומת זרע. אחד מהתנאים לרישום ההורה השני הלא ביולוגי כהורה לכל דבר ועניין הוא קיומו של הסכם כזה לפני מועד ההריון שיפרט את כל ההסכמות ביניכן לגבי התהליך ולגבי אופן גידול הילד. כמו כן, כדאי לאשר את ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה.
שנית, מיד לאחר מועד הלידה - ממש באותו היום, יש להגיש לבית המשפט בקשה למתן צו להורות פסיקתית ורק לאחר שיינתן צו שכזה תוכל האם שאינה ביולוגית להירשם כהורה שני לכל דבר ועניין.
אוכל להרחיב לגבי ההליך והפרוצדורה בשיחה.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הי ינאי וסליחה על האיחור בתשובתי. גם אני די בטוחה שעל פי הדין באנגליה, שהוא הרבה יותר מתקדם משלנו בישראל, הרכוש המשותף שצברתי עם בעלך אמור להיות מחולק שווה בשווה, בהעדר הסכם ממון שקובע אחרת. אבל תצט...
המשך תשובה