שלום לך, לאחר שנפרדנו אני ובת זוגתי באופן מוסדר עם הסכם והסדרי ראייה. קבלתי את הילדה לחזקתי מכיוון שאני האם הביולוגית ולבת זוגתי יש זכויות לראות את הילדה בזמנים שנקבעו בהסכם. עכשיו הבת שלנו לא מעוניינת לגור איתי יותר ורוצה לעבור אליה לדעתי עקב שטיפת מוח מצידה האם היא יכולה לערער על ההסכם לקבל חזקה על הילדה למרות שהיא אינה האם הביולוגית?
שלום תמר,
ענייני משמורת ומזונות ילדים הם עניינים שתמיד ניתן לפתוח, על אף קיומו של הסכם. אולם יש צורך בהוכחת שינוי נסיבות לשם שינוי מן האמור בהסכם.
בשאלתך חסרים פרטים כגון גיל הילדה וסכום "המזונות" או ההשתתפות בצרכיה שהוסכם עליכן, אם בכלל, שזוגתך לשעבר מעבירה לך באופן חודשי בגין משמורתה. באופן כללי, אם אכן תעבור לגור אצלה היא תוכל לדרוש ביטולם של "מזונות" אלו וייתכן גם את העברת המשמורת. מנגד, אם אכן קיימת הסתה וניכור הורי, גם לך ישנן אפשרויות לפעול בעניין.
יחד עם זאת, לטעמי, הדרך הכי טובה להתמודדות עם הסוגיה, לפני שממהרים לפנות לבתי משפט ולהעמיק את הקרע ומאחר ואני מניחה שמדובר בילדה בגיל ההתבגרות, היא באמצעות טיפול / ייעוץ רגשי לך ולילדה ביחד, שיוכל לעזור לה בהתמודדות ולגשר ביניכן.
בברכה,
סיון אלה-לוי, עו"ד ומגשרת
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הי ינאי וסליחה על האיחור בתשובתי. גם אני די בטוחה שעל פי הדין באנגליה, שהוא הרבה יותר מתקדם משלנו בישראל, הרכוש המשותף שצברתי עם בעלך אמור להיות מחולק שווה בשווה, בהעדר הסכם ממון שקובע אחרת. אבל תצט...
המשך תשובה