שלום. אני ובת זוגי מעוניינות לעבור לגור יחד, והצעתי לה לבוא לגור עמי בדירה גדולה שירשתי מסבתי במרכז תל אביב. כעת חברים מזהירים אותי שאשמור על הנכס היקר. האם בתור בת זוגי היא רשאית לקבל מחצית מהדירה למרות שאנחנו לא נינשא, ולמרות שאנחנו לא הרבה זמן ביחד? האם עליי להחתים אותה על מסמך כלשהו לפני המעבר? והאם זה משנה שהדירה הועברה אליי בירושה?
שלום עמליה,
התשובה תלויה מאד בנסיבות הנוספות המאפיינות את חייכן ועשויה להשתנות ככל שיחלוף הזמן.
עקרונית, נכסים שהתקבלו בירושה נחשבים לנכסים נפרדים שחזקת השיתוף לא חלה עליהם, כלומר, לבת זוגך אין זכויות בדירה שקיבלת בירושה.
עם זאת, ככל שתחיו בדירה זמן רב יותר, וככל שבת זוגך תשלם גם היא הוצאות הקשורות בדירה (תיקונים, שיפוצים וכו'), או אם תהפכו את הדירה למקום חייכן הקבוע, ובעתיד תגדו בה ילדים, התשובה עשויה להשתנות ויתכן ובסופו של דבר, היא תוכל לטעון (ולקבל) זכויות בדירה.
אני ממליצה כמובן לחתום על הסכם בעניין זה - ואם לא כעת, לפחות להבהיר שזה המצב ובעתיד הקרוב יחסית, לערוך הסכם.
שבוע טוב,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ראשית, מזל טוב להורים המאושרים. האם אתה תהיה רשום כהורה של בתכם? באמצעות צו הורות מבית משפט? היא תהיה רשומה כבתך בתעודת הזהות? אם כן, אז אין סיבה שלא תהיה זכאי לחופשת לידה אותה תחלוק עם בן זוגך. ז...
המשך תשובה