שלום, אני ובן זוגי מעוניינים להביא ילד לעולם באמצעות חברתו הטובה. הילד יהיה בנם הביולוגי של בן זוגי וחברתו, אך היוזמה והרצון לילד היא שלי ושל בן הזוג, כמו גם הגידול והטיפול בילד לאחר היוולדו. החברה ויתרה על גידולו ותגיע לבקרו לפי הסדרי ראיה. רציתי לדעת מה יהיה מעמדי במקרה כזה, וכיצד ניתן לנסח הסכם אשר יבהיר את הדברים כך שלא יהיה מקום להתנגדות מאוחרת מצד החברה. אשמח לתשובה בעניין.
שלום יותם,
הסוגיה עליה כתבת עולה אצל הרבה מאד זוגות, נשים וגברים.
לצערי, המערכת שלנו לא מכירה בשלושה הורים, ולכן, ההורה הלא ביולוגי (כלומר, אתה) לא יחשב כהורה משפטי, מבחינת רישום במשרד הפנים, למשל.
ניתן לערוך הסכם להורות משותפת אשר נותן מענה לרצונותיכם ולפורמט המשפחתי בו בחרתם, אבל ההורים הביולוגים יהיו בעלי מעמד משפטי אחר, מעוגן, ואילו זכויותיך וחובותיך יהיו תלויים בהסכם והפרשנות של בית המשפט להסכם, במקרה בו לא תהיינה הסכמות ביניכם.
לאחרונה ניתנה החלטה במקרה בו שתי אמהות נפרדו (יש אב ידוע ומעורב) וניתנו הסדרי ראיה לאם שלא ילדה את הילדים (אבל היא תורמת הביצית), כך שבתי מהמשפט מכירים יותר ויותר במשפחות מורכבות.
עם זא, חשוב מאד לערוך הסכם מפורט ככל האפשר ולקחת בחשבון סיכונים וסיכויים.
אם תרצו, אשמח לסייע לכם בייעוץ פרטני.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ראשית, מזל טוב. בישראל קל יותר להיות רשומים כנשואים במשרד הפנים לכל דבר. אתם לא יכולים לזרז את הנישואים? אני בטוחה שגם הליך הפונדקאות החו"ל יהיה פשוט יותר. לגבי תושבות והגירה. זה באמת לא התח...
המשך תשובה