(שאלתי את השאלה כהערת משנה לשאלה בקשר לגירושין, אך לא היתה תשובה אז אני שואל אותה כשאלה חדשה, מבחינתי לא משנה התשובה תהיה פה או שם). אני מודע לכך שבעקבות פסיקת בג"ץ משרד הפנים הישראלי רושם נישואין אזרחיים מחו"ל גם אם הזוג הוא מאותו המין. העניין הוא שבבריטניה כרגע (2005-2013) מצב האישות הפתוח בפני זוג מאותו המין נקרא "שותפות אזרחית" " Civil Partnership " ולפי החוק הוא מקנה את כל הזכויות והחובות של נישואין, אך שמו שונה. מה יחסו של משרד הפנים הישראלי למעמד הזה כרגע ? האם ישנם זוגות ש"ייבאו" את המעמד ? הקיץ העביר הפרלמנט הבריטי חוק שיכנס לתוקף באנגליה ו-ווילס במרץ השנה (יש בממלכה 3 מערכות חוקים- אנגליה ו-ווילס, סקוטלנד, צפון אירלנד) לפיו הנישואין האזרחיים הרגילים יפתחו בפני זוגות מאותו המין, זוגות במעמד שותפות אזרחית יוכלו "להמיר" את מעמדם לנישואין, אך ההמרה הזו תהיה ביוזמת הזוג ולא צעד אוטומטי, כך שיווצר מצב בו השותפות האזרחית תיבדל מבחינת שמה ממעמד הנישואין גם אצל זוגות חד-מיניים. האם במקרה כזה יתכן מצב בו משרד הפנים הישראלי יכיר רק בנישואין ולא בשותפות האזרחית? כפי שציינתי - נקודת ההשקה היחידה שלי לבירוקרטיה הישראלית תהיה בעת חידוש הדרכון הישראלי, ואין לי כוונה להיות מקרה מבחן עבורם אם אין תשובה חד-משמעית.
שלום רב,
למיטב ידיעתי, משרד הפנים רושם סטטוס נישואין רק אם מוצגת לו תעודת נישואין.
שותפות אזרחית (domestic partnership) נהוגה במספר מדינות אך משרד הפנים לא מכיר בה כסטטוס נשואין.
אגב, גם בארץ זוגות נהנים ממעמד של ידועים בציבור ויכולים להצהיר על כך בפני המדינה (למשל - במוסד לביטוח לאומי ניתן להרשם כידועים בציבור), אולם אין בכך כדי לשנות את הסטטוס לנשואין.
נכון להיום, הדרך היחידה להרשם כנשוי לבן זוג מאותו מין הוא להנשא בחו"ל ולהציג בפני מרשם האוכלוסין את כל המסמכים הרלוונטים.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מציעה לברר בביטוח לאומי. הם מאד עוזרים ואני חוששת להטעות. זאת בירוקרטיה בלבד. יכול להיות שיבקשו ראייה מסויימת להיותכם ידועים בציבור ואז אוכל לסייע יותר. אולי הסכם, אולי תצהיר, אולי פסק הורות....
המשך תשובה