אני ובן זוגי נישאנו בנישואים אזרחיים בלונדון, בן זוגי אנגלי ואני ישראלי בעל אזרחות בריטית. כיום, שנתיים אחר כך, אנחנו מעוניינים להתגרש. שאלתי היא איך אנחנו עושים זאת, האם באנגליה או כאן? והאם אנחנו צריכים ללכת לבית משפט או רק למשרד הפנים?
שלום גל,
אם באפשרותכם להתגרש באנגליה, הרי שניתן יהיה לרשום את פסק הדין של הגירושים האנגלי במשרד הפנים (הגם שהרישום שלכם כנשואים במשרד הפנים הישראלי, לא מהווה הכרה בסטטוס, אלא רישום בלבד).
אפשרות אחרת היא להגיש בקשה לבית המשפט הישראלי, להתרת נישואין. אם תבחרו שלא להתגרש באנגליה, בלי פסק דין לא ישונה סטטוס הרישום בישראל.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יש לציין שבין השנים 2005-2013 המצב הבין-אישי שהיה פתוח לזוגות מאותו המין בבריטניה נקרא שותפות אזרחית Civil Partnership ולפי החוק דאז יש לזוג את כל אותן הזכויות של זוג נשוי, אך למצב האישות יש שם שונה. יש לציין שבכל טופס שבעלי ואני מילאנו לשם קבלת המעמד היה כתוב "נישואין / שותפות אזרחית" כדי להדגיש את ה"שונה אבל שווה" שבין שני המעמדות.
האם ישנם זוגות שייבאו את המעמד הזה לישראל ואיך התייחסו הרשויות בישראל עד עכשיו למעמד הזה שנבדל בשמו מנישואין אזרחיים?
כמו כן הקיץ נכנס לתוקפו חוק חדש באנגליה ו-ווילס (לסקוטלנד וצפון-אירלנד מערכות חוקים נפרדות) - וממרץ 2014 הנישואין האזרחיים באנגליה ו-ווילס יהיו פתוחים עבור זוגות מאותו המין, וסעיף מסויים בחוק יאפשר לזוגות במעמד "שותפות אזרחית" להמיר את מעמדם לנישואין, אך אין המרה אוטומטית. כידוע משרד הפנים מחוייב לרשום נישואין אזרחיים ממדינות זרות - ובכלל זה נישואין אזרחיים של זוגות מאותו המין, אך האם קיומו של מעמד אנגלי נפרד כאשר הנישואין יהיו פתוחים בפני זוגות מאותו המין באנגליה יגרום למשרד הפנים הישראלי לשנות את הכרתו (אם ישנה) בשותפות אזרחית?
בעלי ואני לא מתכוונים להתגרש, או להגר לישראל, ולכן אין בכוונתי להסתבך עם הבירוקרטיה הישראלית יתר על המידה. אם זאת - בקרוב אצטרך לחדש את הדרכון הישראלי (מסמך המשמש אותי לכניסה ויציאה לארץ בלבד, כמו השואל הראשון גם אני אזרח בריטי) ואם ישנה הכרה חד-משמעית אולי אעדכן את השגרירות במצבי המשפחתי.
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עומר יקר, נכון להיום אין דרך להינשא בנישואים מוכרים בישראל לבני זוג חד מיניים. זה אומר שאין דרך להרשם כזוג במשרד הפנים. אפשר הערוך הסכם חיים משותפים ואפילו לאשר אותו בבית משפט ולחיות באושר כידועים בצ...
המשך תשובה