שלום רב, אני ובת זוגי חיינו יחד כשמונה שנים בדירה שהועברה לי במתנה על ידי הורי. לפני כמה חודשים אני סיימתי את הקשר. ביקשתי מבת זוגי לעזוב את הדירה בהקדם, ועברתי בינתיים לגור עם אחותי. אחרי חודש שבת זוגי לא הראתה סימנים של לעזוב, חזרתי לגור בדירה וניסיתי לשכנע אותה בטוב שתעזוב ואפילו הצעתי לה עזרה בשכר דירה בחודשים הראשונים. עכשיו היא טוענת כי יש לה זכויות בדירה מאחר והדירה הועברה אלי אחרי שכבר חיינו יחד במשך שנתיים, וכי היא זכאית למחצית משווי הדירה. האם זה נכון? האם היא יכולה לתבוע מחצית מהדירה שרשומה על שמי?
שלום יסמין,
עקרונית, לבת זוגך לשעבר אין זכויות בדירה, שכן וכפי שציינת, הוריך נתנו לך אותה במתנה.
עם זאת, יש לבחון את מכלול ההתנהלות סביב הדירה (מי שילם תשלומים, האם היא השקיעה כספים בשיפוצים בדירה, האם גידלתם בה ילדים ועוד). כבר היו פסקי דין שבהם בית המשפט פסק כי לבן/בת הזוג זכויות בדירה שהועברה במתנה מהורים, בשל נסיבות אותם מקרים.
אני ממליצה בחום לפנות בהקדם לעו"ד הבקיא בתחום, עם כל המסמכים הרלוונטים, כדי לקבל ייעוץ פרטני וכדי שההתנהלות שלך מכאן ואילך תהיה נכונה ולא תבסס תביעה עתידית שלה לפיצויים.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אינני עוסקת בהגירה אבל אני משערת שהדאגה שלך היא האם יקשרו בין התינוק בעל האזרחות הארגנטינאית לבין המבוגר עימו נכנס לישראל. וזאת שאלה של אפוטרופוסות. לא היינו רוצים שיכניסו לישראל תינוקות שנחטפו מההורי...
המשך תשובה