שלום, אני חייתי עם בת זוגי קרוב ל-25 שנים. לאחרונה החלטנו להיפרד, ברוח טובה, לאחר מעבר שלי לגרמניה. יש לנו ילדה בת 12, שהיא בתה הביולוגית של בת זוגי, ושאומצה על ידי כשהייתה בת שנה. רציתי לדעת מה קורה במקרה בו אני מעוניינת שהיא תגיע אלי לגרמניה לעיתים תכופות, האם בת זוגי יכולה למנוע נסיעה כזו? האם הילדה יכולה להחליט שהיא מתגוררת איתי? אני אמנם לא אמא ביולוגית אך היא בתי לכל דבר ועניין. איך בית המשפט מסתכל על זה?
שלום יעלה,
מבחינה משפטית, מרגע שניתן צו אימוץ שתיכם אמהות לכל דבר ועניין. מכיוון שמדובר בילדה גדולה, הרי רצונה ישמע וביהמ"ש יתחשב בו.
עם זאת, כמו בכל זוג שנפרד, בית המשפט יבחן מהי טובת הילדה לעניין מגורים בחו"ל - לרבות ניתוק מהאם אשר נשארת בארץ.
אני מציעה שתנסו להגיע להסדרי ראיה אשר יאפשרו נסיעות תכופות לארץ/לחו"ל.
בת זוגך יכולה לנסות ולמנוע את יציאתה של הילדה מהארץ, כמו כל הורה אחר. אין יתרון לשאלת הביולוגיה אלא לשאלת מקום המגורים הקבוע, מעגלים חברתיים, משפחה מורחבת וכו'.
מציעה שתנסו להגיע להסכם בכתב, אשר יאושר על ידי בית המשפט.
בהצלחה,
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
הי ינאי וסליחה על האיחור בתשובתי. גם אני די בטוחה שעל פי הדין באנגליה, שהוא הרבה יותר מתקדם משלנו בישראל, הרכוש המשותף שצברתי עם בעלך אמור להיות מחולק שווה בשווה, בהעדר הסכם ממון שקובע אחרת. אבל תצט...
המשך תשובה