שלום. 1. בעלי ואני מצפים ללידה שאמורה להתרחש במהלך דצמבר באמצעות פונדקאית בחו"ל. 2. אנחנו רשומים כנשואים במשרד הפנים לאחר שנישאנו בחו"ל. 3. בעלי הינו האב הביולוגי של התינוק. ברצוני לדעת את הפרטים הבאים: 1. התנאים והמגבלות על מנת שאני אוכל לצאת לחופשת לידה או לחלוק את חופשת הלידה איתו. 2. לפי אתר בט"ל אצל זוגות סטרייטים, הגבר יכול לצאת לחופשת לידה רק לאחר 6 שבועות בהם האישה ניצלה את חופשת הלידה. איך זה בא לידי ביטוי במקרה שלנו? 3. מבחינה כלכלית למי כדאי לצאת לחופשת לידה, בעל המשכורת הגבוהה יותר או הנמוכה יותר או שאין לכך משמעות? תודה!
שלום אלעד,
מנסיוני, המוסד לביטוח לאומי מעניק חופשת לידה בהליכי פונדקאות בחו"ל - התנאי הוא שהילד ירשם כאזרח ישראלי (כלומר, ההליך מול המל"ל מתבצע לאחר הליך הסדרת מעמד הילוד).
בנוסף, המוסד לביטוח לאומי מכיר בזוגות חד מיניים ומאפשר פיצול של חופשת הלידה - כמו אצל זוגות סטרייטיים . לעניין פיצול חופשת הלידה, קל יותר לביטוח הלאומי כאשר ההורה הביולוגי לוקח את 6 השבועות הראשונים וההורה הלא ביולוגי לוקח לפחות 3 שבועות לאחר מכן.
כבר טיפלתי במצב בו מלוא חופשת הלידה ניתנה לאב, ולא לאם, בהליך פונדקאות בחו"ל - אם כי שם היו נסיבות מיוחדות.
דמי הלידה משתלמים לפי השכר המדווח, כך שדמי הלידה עבור מי שמרוויח יותר, יהיו גבוהים יותר.
יש אפשרות שתפנו מראש למחלקת אמהות בסניף הביטוח הלאומי הקרוב אליכם, כדי לוודא שהם יודעים כיצד לטפל במקרה של פונדקאות בחו"ל - יש סניפים שחשופים פחות לאפשרות ומתקשים יותר לטפל בדברים.
שתהיה לידה טובה והרבה מזל טוב.
איילת טרסר אבס, עו"ד
שאלו את מנהל/ת הפורום:
עו"ד אפרת פריימן
053-6241553
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
כן ולא. וצר לע על התשובה המבלבלת. השאלה כאן היא שאלת טובת הילד ועד כמה ההורות שלך היתה משמעותית עבורו. והגיל שלו. מצד אחד - ילד הוא לא חסר צרכים ורגשות ואימו לא יכולה להחליט עליו תוך כדי פגיעה. מצ...
המשך תשובה