שלום, אני מתגורר מזה 6 חדשים בבית משותף המנוהל באמצעות עמותה המורכבת מדיירי הבנין בלבד, כל דיירי הבנין. הבנין מיועד למגורי בני 60+ והוא אינו דיור מוגן, לא גיל הזהב ולא שום דבר אחר. כך סתם: בנין שרשאים להתגורר בו בני 60+ בלבד. העמותה נוצרה לפתרון צרכים של בני 60+ ומנוהלת באמצעות וועד הנבחר ומורכב מדיירי הבנין בלבד. העמותה מעסיקה מזה עשרות שנים 2 אמהות בית שתפקידן לעבור פעמיים ביום (פעם אחת ביום לכל אם בית) ולוודא שדיירים בקו הבריאות ולדווח לשארי בשרו של דייר שחלה או נפטר. השבוע הפנתה אחת מ 2 אמהות הבית לוועד של הבנין\עמותה תביעה בגובה של מאות אלפי שקלים בגין אי תשלום לכאורה, במשך 16 שנה (ועד היום) של שעות נוספות, שעות שבת, שעות חג וכיו"ב. שאלתי פשוטה. מבלי להכנס לחוזה העבודה של אמהות הבית, מבלי להכנס לעובדה ש 2 אמהות הבית קבעו לעצמן את שעות העבודה ואגב כך יצרו לעצמן "שעות נוספות" מתוכננות על ידן ללא אישור הוועד, האם אני, המתגורר 6 חדשים בבנין, חייב להתמודד עם תביעה לגבי ארועים שהתרחשו לפני 16 שנה עד היום? האם אני יכול לדחות את התביעה על הסף למרות היותי חבר בעמותה, בטענה שלא הייתי פה ולפיכך לא יכולתי לשלם להן את מה שהן טוענות שאני חב להן?
שלום,
באם הינך נתבע, הרי שעליך להגיש כתב הגנה מטעמך.
בעיקרון, אין מניעה לטעון בכתב ההגנה שהינך חבר עמותה ודייר מזה תקופה בת 6 חודשים ועל כן אינך חב בתשלום בגין התקופה שקדמה לכך. יחד עם זאת, יש לבחון את מכלול הטענות המועלות בכתב התביעה ואשר מופנות כלפיך , לרבות אחריותך כחבר בעמותה (באם הינך חבר בה).
בחינת מכלול הדברים אינה אפשרית באמצעות הפורום וחסרים נתונים מהותיים על מנת שאוכל לתת לך מענה.
במקרה שלך הייתי מציעה לפנות לעו״ד לקבלת יעוץ משפטי על מנת שיבחן את ההסכם שבין אם הבית לעמותה ויסייע לך להתגונן בתביעה.
אשמח לעמוד לרשותך.
בברכה,
נטע כהן, עו״ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר