אני ובן זוגי יחד קרוב ל-20 שנה ידועים בציבור. החלטנו להתחתן ועכשיו הוא מנסה להחתים אותי על צוואה ועל הסכם ממון לפני החתונה. כרגע סירבתי. בתחילת הקשר שלנו לבן זוגי לא היה רכוש מלבד דירה על שמו וכן לי דירה על שמי. בהמשך הזמן הוא קנה בית חדש בשבילנו ובו גרנו למשך 15 שנה. דרבנתי אותו לקנות נכס נוסף שיהיה לנו מקור הכנסה נוסף שאת הנכס שילמנו שנינו. במהלך השנים המשכתי לדרבן אותו לקנות עוד נכסים וכל הזמן אני דאגתי לחוזים, שוכרים, תיקונים וכל מה שצריך לעשות על מנת להקל על בן זוגי שימשיך בעבודתו. בשנים הראשונות אני עבדתי והכסף שהרווחתי היה בשבילי בלבד ובן זוגי דאג לי ולכלכלה של הבית. האם אני צריכה לחתום על הסכם שמותיר אותי ללא כלום? במידה ואנחנו נפרדים? מה עם הרכוש?
כמובן שאת לא חייבת לחתום על כלום. אם המחלוקת תגיע לבית המשפט, בית המשפט יפסוק לפי הנסיבות: ראשית - ברור שהייתם ידועים בציבור. לכן הרכוש שהצטבר בזמן החיים המשותפים (כגון פנסיות וקרנות השתלמות) - הוא משותף. לגבי דירות - הדירה שלכל אחד היה לפני הקשר - נשאר שלו. מה שנקנה במהלך הקשר - אם זה רשום על שם שניכם - זה משותף. אם זה רשום רק על שמו - תלוי מה מקור הכסף שבו הוא נקנה. אם המקור הוא כסף שהיה לו מלפני הנישואים - זה שלו. אבל אם גם את שילמת על הדירה, או שהייתה משכנתא ששניכם שילמתם - סביר שבית משפט יחליט שזה רכוש משותף.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר