שלום. אנחנו זוג גרושים שחיים רב השבוע בביתי. הוא תורם את חלקו כלכלית בקניות שהוא עורך בשוטף. יש לו דירה משלו ליומיים בשבוע לערך. האם אני צריכה לחשוש ממצב של ידועים בציבור מבחינה כלכלית בפרידה או במוות חלילה? לעשות הסכם הפרדה רכושית וצוואה?
עורכי דין ובפרט אני מאמינה כי נכון יהיה לייצר שקט, יציבות וודאות. לכן אני בהחלט מציעה שתערכי את שני הדברים שציינת, קרי הסכם ממון שהוא חגורה, וגם צוואה שהיא שלייקס. מה זה אומר,
נניח שבן זוג כ"כ ישר ואת סומכת עליו כך שלכאורה אין צורך בהסכם ממון, אלא שבבוא היום את הולכת לעולמך ראשונה ואז הוא מתעורר ואומר כי הוא יורש אותך. זה לא פוגע בך, הוא לא מתעמת מולך, אלא זה בעקיפין כי הוא דורש זאת לאחר מותך.
מקרה אחר, שאת הלכת לעולמך והשארת צוואה שאומרת כי את נותנת את כל רכוש לילדיך, שאינם ילדיו כאמור. בן הזוג מחליט לומר שמאחר ואתם הייתם זוג במשך 10 שנים, הרי שחלק מהרכוש שצבר באותו זמן, אותם 10 שנים, שייכים גם לו ואז היורשים שלך בבעיה.
למה לא לפתור את זה ?
לשלם היום כמה אלפים בודדים ולסיים, במקום אח"כ לשלם כמה עשרות אלפים על ניהול הליכים משפטיים ?
מקווה שסייעתי, וכמובן שאת מוזמנת למשרדי גם לקבל ייעוץ וגם לצורך הטיפול המשפטי.
חיה לזר נוטקין, עו"ד , מגשרת , נוטריון
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר