אני חיה עם בן זוג 28 שנים ויש לנו 2 בנות. אנחנו גרים בדירה שלי. בעבר כתבתי איתו הסכם בכתב, ללא עדים, שהרכוש של כל אחד מאיתנו, נשאר של כל אחד מאיתנו ואין לנו טענות זה לזה. האם הסכם כזה תקף? מה כדאי לעשות על מנת לשמור את זכויותיי לדירה שלי - לא רוצה שיבוא בטענות על חלקו בדירה.
הדבר הנכון ביותר הוא לערוך הסכם יחסי ממון וצוואה. מדובר על שני כלים משלימים, ואסביר:
צוואה היא למקרה של מוות. אולי בן זוגך עצמו לא היה תובע אותך ודורש זכויות, אך ילדיו עלולים לעשות כן ולומר כי רכוש שרשום על שמך, חלקו שייך לאביהם. בקיצור - השמיים הם הגבול למספר התביעות שראיתי לאחר מות אחד מבני הזוג, תביעות שהוגנו נגד העזבון.
לעומת זאת, הסכם ממון נועד למנוע את המתח ביניכם. כל אחד יודע מה הכללים הרכושיים ולפי הכללים האלה נוהגים. חשוב לומר, כי זה שערכתם ביניכם הסכם בכתב יכול במקרה של מחלוקת לשמש כראיה, הוכחה למה רציתם והסכמתם. מנגד, בימ"ש לא בהכרח יאמר כי ההסכם תקף, שכן החוק מגדיר מתי ואיך נותנים תוקף להסכם ממון (באישור בימ"ש או נוטריון).
חיה לזר נוטקין, עו"ד * נוטריון * גישור
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר