שלום רב יצאתי עם בחור במשך כ 5 שנים. מתוכם גרנו יחדיו כ 4 שנים בערך. בחוזה הדירה הראשונה הייתי חתומה. בחוזה הדירה השניה אליה עברנו (דירה של הוריו) לא הורשיתי להיות חתומה (הוריו העדיפו שרק בנם יחתום) ושילמתי שכ"ד במזומן לבנזוגי אשר העביר צ'קים שלו אל הוריו. כלכלת הבית התחלקה כך שהוא שילם חשבונות בכרטיס אשראי, ואני החזרתי לו את חלקי במזומן. כמו כן, קניית מצרכים לבית הייתה באחריותי. רהוט לבית קיבלנו במתנה מהוריו כך שזה גם ככה לא שלי. כאמור, נפרדנו כעבור חמש שנות זוגיות בהן עברתי להתגורר עמו סמוך למקום עבודתו על מנת שיוכל להתפתח מבחינת הקריירה, הוא נפרד ממני בטענה שאינו בשל לנישואין. בפרידה הוא לא הרשה לי להגיע הביתה כי האמין שעדיף לחתוך את הקשר בבת אחת, כמו פלסטר. ומכיוון שזוהי הייתה תקופה קשה מבחינה כלכלית לא יכולתי לשכור לבדי דירה והתגוררתי אצל חברים ואף היו לילות אותם העברתי ברחובות העיר חסרת כל. מעולם לא הוגדרנו כ"ידועים בציבור". אך אני מרגישה שהמעשה שנעשה איננו הוגן. אני מרגישה שהשקעתי כספים ונשמה בקשר, וביום בהיר אחד נזרקתי לרחוב והפכתי לתקופה ארוכה לחסרת בית ואמצעים. האם אוכל להגיע לאיזשהו הסדר עמו בבית המשפט? החזר מינימאלי על כספים שהשקעתי? לא רוצה יותר ממה שמגיע לי אם בכלל מגיע לי. לא רוצה לגזול אותו חלילה. רק מרגישה צורך בצדק כלשהו, כי מצבי מאוד לא פשוט כרגע, והוא מאידך, משגשג לא מעט על חשבון ההשקעה שלי גם. האם יש לי בכלל מקום לבוא בבקשה שכזאת? אינני רוצה לבקש דבר שלא מגיע לי מבחינה מוסרית וחוקית. רוצה רק להבין מה הזכויות שלי אם הן בכלל קיימות. אודה לתשובתכם.
אדווה שלום,
ראשית הרשי לי להביע את צערי על הנסיבות אותן הינן חווה.
אשר לשאלותייך, נראה כי המקרה אותו הינך מתארת הינו מורכב ואינו מצייר את התמונה העובדית במלואה.
יחד עם זאת, על פי העובדות שתיארת יכול וקיימות לך זכויות בהנחה וניתן יהיה להוכיחן של ידועה בציבור.
אשר לעניין זה , לידועה בציבור יש זכות לקבלת מזונות זמניים משקמים.
דהיינו, המזונות המשקמים נפסקים לידועה בציבור מכוח תורת ההסכם מכללא אך בעיקר בהסתמך על עיקרון תום הלב הקבוע בסעיף 39 לחוק החוזים.
בעבר ביססה הפסיקה את הזכות למזונות של ידועה בציבור מכוח הסכם מפורש שנערך בין הצדדים שכלל התחייבות לזון את הידועה בציבור, או הסכם עליו ניתן היה ללמוד מנסיבות החיים של הצדדים דהיינו הסכם מכללא.
אדווה אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי ולפרוס את התמונה העובדתית במלואה בכדי לבחון האם המקרה שלך עונה אחר דרישות החוק והפסיקה כאמור.
בברכה ובהצלחה
תמר בן אלי , עו"ד
;
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר