שלום. אני גרוש+2 ויש לי נכס שאבא שלי קנה לי עוד שהייתי קטין והבית על שמי ללא משכנתא או שכירות. הכרתי גרושה+1 ואנחנו רוצים לעבור לגור אצלי בדירה. יש לציין שכל הריהוט בבית הוא נקנה מכסף שלי אולי למעט חדר שינה לילד שלה שבטח היא תקנה מכספה. אנחנו לא מתכוונים להתחתן ולא להביא ילדים לעולם אלא רק לנהל יחד את המשק בית ללא חשבונות משותפים. רציתי לדעת, אם במידה ונפרד האם היא יכולה לגשת לבית משפט לטעון שהיא ידועה בציבור ולדרוש חלק מהדירה שלי ? או שרק היא תקבל את החדר שינה של הילד וזהו ? האם כדאי להעביר על שם אבא את הדירה לפני שנכנס לגור יחד בדירה ?
1. כל אחד יכול להגיש תביעה אם הוא משלם אגרה לבית המשפט ולכן...הדרך לטרטר אותך פתוחה בפניה. זה ברור
2. סביר שאם תמשיכו לחיות יחד זמן רב כל הריהוט שאתה מציין שהוא שלך ונרכש טרם הזוגיות יתחדש ותרכשו ציוד חדש. משכך - מה יהיה דינו ?
3. מאחר ויש פה דירה על הפרק וזה "כסף גדול" נכון יהיה להסדיר את הנושא בכתב, באופן חד משמעי ולא להשאיר פירצה לוויכוח עתידי, לא בעניין זכויות שתצברו בעודכם חיים יחדיו, ולא לעת פירוד או מוות ולכן אני מציעה לפנות לעו"ד ותיק, מנוסה, שעוסק בנושאים כגון אלה ועל מנת שיערוך עבורך הסכם ממון וימליץ לך איפה להאשרו ומה עוד ניתן ורצוי לעשות, כי לעולם אין לדעת מה יוליד יום. מה גם שהפסיקה משתנה. עד לא מזמן כל הגברים באשר הם שילמו מזונות ולאט לאט אנו רואים כאלו שפטורים מתשלום מזונות או משלמים סכומים נמוכים...הרוחה והתקופה משתנה, ולכן לא הייתי משאירה את נושא הדירה פתוח לעתיד לבוא. מה גם שטיפול משפטי עכשיו זול ומהיר יותר מטיפול משפטי מאוחר יותר שכולל הליכים בבית משפט ועורכי דין מכל צד.
חיה לזר נוטקין, עו"ד * נוטריון * מגשרת
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר