שלום, אני ובן זוגי ביחד מזה כחמש שנים ויש לנו תינוק בן כחצי שנה. הכניסה להריון הייתה מכוונת משני הצדדים. אנו מנהלים משק בית משותף כ-4 שנים. בשנה הראשונה, עזרתי בשכר דירה אך מהשנה השניה, בן זוגי משלם את שכר הדירה באופן מלא וגם את החשבונות. ההוצאות שלי היו בעיקר על מזון ועל עצמי. בחצי שנה האחרונה אני בחופשת לידה שהחלטנו יחד כי תמשך שנה במקום לשלוח את הילד לגן. איזה זכויות אני יכולה לדרוש במקרה של פרידה? מזונות לילד? איך נקבע הסכום? מזונות לעצמי? משמורת בלעדית על הילד? האם בית המשפט יכול לקבוע מי ישאר בדירה, גם אם הדירה שכורה? (יש לציין כי יש לי קליניקה באחד מחדרי הבית שעובדת באופן מצומצם.
העובדה שיש לכם ילד משותף מקימה זכויות לילד עצמו, בנפרד ממך. פה כאמור נשאלת השאלה מי יגדל את הילד, באיזו מתכונת, מה פערי השכר ביניכם וכן הלאה וכדי לקבוע מה יהיה "גובה המזונות שיקבל הילד".
ללא קשר יש לבחון האם את, כאישה, בת זוג, זכאית לקבל תמיכה כלכלית מבן זוג לאחר הפרידה ואם כן לאיזה טווח זמן ובאיזה סכום. אלו שאלות שאוכל לענות עליהן רק לאחר פגישת ייעוץ ו"חקירה" שלך במשרדי כי כל מקרה לגופו. ברור שאם היית אומרת שהוא לא תמך בך אלא את בו - השאלה כלל לא היתה מתעוררת ולא היתה זכאות לדמי הסתגלות בעקבות הפרידה.
לגבי הדירה - בימ"ש לא יכול לקבוע מי ייצא ומי יישאר ובשים לב כי הזכויות על הדירה שוות לשניכם ולכן הוא לא יכול להעדיף אחד על פני השני. דווקא פה אני מציעה לפנות ולהתייעץ עם עו"ד בעל ניסיון ולא מישהו שסיים אתמול לימודי משפטי כי הניסיון והמקצועיות יוכלו לתת לך פתרונות ואפשרויות מה ואיך לעשות. מוזמנת לפנות למשרדי שנמצא בפארק המדע ברחובות
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד * גישור * נוטריון
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר