לאימי היה בן זוג ב 17 השנים האחרונות שנפטר בגיל 86 השבוע. היה אדם ערירי, שלא שמר על שום קשר עם משפחתו הרחוקה, ואימי היתה היחידה בחייו והיחידה שסעדה אותו במהלך שנים אלה. גרו בבתים נפרדים, והוא התארח ללינה בביתה כ 3 פעמים בשבוע ובסופי שבוע. בתחילת יחסיהם ערכו הסכם שבו הם חתומים באופן הדדי שלא יהיו להם דרישות לגבי הכספים והנכסים אחד של השני. החבר של אימי גרוש מגיל צעיר ולו 4 בנות הגרות בחול שלא שמרו על שום קשר איתו מזה 60 שנה. לא ידוע לנו אם השאיר צוואה. האם ניתן לברר? ואם לא השאיר, האם לאימי יש זכויות על העזבון?
העובדה כי היה בין הצדדים הסכם ממון או לא רלוונטי לחיים. מרגע הפרטיה חל חוק הירושה ועל כן ובזהירות אומר כי התשובה לכך חיובית.
צריכים להבין כי אין מאגר חובה שזו מפקידים את הצוואות ולכן יכול להיות מצב שבו "תצוץ" צוואה בשב מאוחר יותר. כדי שבכל זאת אמך תדע היכן היא עומדת והיא גם תוכל לעמוד על זכויותיה כבת זוגו נכון יהיה כי היא תגיש בקשה לצו ירושה, כאילו אין צוואה, וככל שיש כזו - כבר יגישו התנגדות והצוואה תופיע . . .
בהצלחה ורק אריכות ימים
חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד * גישור * נוטריון
פארק המדע - רחובות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר